Peter Prevc je zaradi operacije gležnja v letošnji sezoni nastopil le na tekmah v Engelbergu, kjer je osvojil 35. in 16. mesto. Foto: BoBo
Peter Prevc je zaradi operacije gležnja v letošnji sezoni nastopil le na tekmah v Engelbergu, kjer je osvojil 35. in 16. mesto. Foto: BoBo

Tudi v tej sezoni najboljši skakalec Timi Zajc, ki ima sicer lažjo virozo, in najizkušenejši Peter Prevc.

Upam, da sem dovolj odpravil napake
"Letos je moja turneja drugačna, predvsem v številu tekem, ki sem jih pred turnejo opravil. Zame je bil tekmovalen le en vikend. Tisti konec tedna je bil razmeroma uspešen. Tako da upam, da sem v tem času, ko sem bil doma, dovolj odpravljal napake in da lahko naredim še en korak naprej na turneji. Upam, da bom skozi turnejo stopnjeval svoje nastope,"
je v intervjuju za TV Slovenija dejal Peter Prevc.

V soboto začetek 67. novoletne skakalne turneje

Še nekaj zdravstvenih težav ste imeli, zato ste izpustili državno prvenstvo. Zdaj je z zdravjem vse v redu? "Zdravje je bilo v nedeljo tako, da če bi bila tekma svetovnega pokala, bi štartal, tako pa sem si rekel, da nočem tvegati." Skakalnica v Oberstdorfu vam glede na dosežke ustreza: "Glede na to, koliko treniramo tukaj, bi skoraj moral reči, da bi lahko že kaj več dosegel."

Jutri vas še pred kvalifikacijami čakata dva poskusna skoka. Kako prav vam prideta? "Starejši ko sem, bolj prav mi pridejo skoki za trening. Še posebej letos, ko imam majhno število skokov. Tako da s prvim skokom preizkusimo skakalnico, z drugim odpravimo napake, v tretjem pa pokažemo, kaj znamo."

Prenos kvalifikacij iz Oberstdorfa boste lahko od 16.15 naprej spremljali na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.