Pokljuka je pripravljena za biatlonski praznik. Foto: www.alesfevzer.com
Pokljuka je pripravljena za biatlonski praznik. Foto: www.alesfevzer.com

Direktor tekem svetovnega pokala Borut Nunar je bil z videnim zadovoljen. "Najpomembneje je, da je na deponijah dovolj snega in da se vse proge lahko do konca uredijo. Vremenska napoved za konec tedna sicer ni najboljša, a bo potem prišla ohladitev. S tega zornega kota mora biti vse v najlepšem redu. Mislim, da smo vsi lahko zadovoljni, da nam je narava priskočila na pomoč in da se je ohladilo še ravno ob pravem času," je za spletno stran organizatorjev dejal Nunar.

Organizatorji so na koncu lanske zimske sezone na dveh večjih deponijah shranili skoraj 20.000 kubičnih metrov snega, kar se je izkazalo za nujno potrebno.

Nunar je z dosedanjim delom pokljuške ekipe zadovoljen: "Mislim, da je v največjem interesu organizatorjev, da zagotovijo svojo tekmo tako, kot se spodobi. Mi in vsi udeleženci pa to s pridom izkoriščamo. Vsi organizatorji so najbolj sami zaskrbljeni, ali bo ali ne bo. Ta želja in motivacija pelje organizatorje naprej in zato smo, kjer smo. Pokljuka tu ni izjema. Praksa je pokazala, da je vsako leto tekmovanje pripravljeno bolje in bolje. Ljudje prihajajo in odhajajo zadovoljni."

Prenos tekem s Pokljuke si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.