Slovenci bodo nastopili v vseh desetih disciplinah. Foto: MMC RTV SLO
Slovenci bodo nastopili v vseh desetih disciplinah. Foto: MMC RTV SLO

Prvenstvo se bo v Martiguesu začelo v torek s kvalifikacijskimi boji, finalni obračuni pa bodo na sporedu v soboto.

Pet dni pred začetkom SP-ja pa je že znana postava slovenske izbrane vrste. Kot so sporočili z Balinarske zveze Slovenije, bosta mlade reprezentante vodila selektor Anton Kosar in pomočnik Igor Istenič, medtem ko bo nad člansko izbrano vrsto v Franciji bedel pomočnik selektorja moške reprezentance Bojan Berčič.

Člansko selekcijo sestavljajo Aleš Borčnik, Anže Petrič in Nina Volčina, v konkurenci mlajših članov bodo nastopili Žan Sodec, Erik Čeh in Gašper Povh, v mladinski pa Jaka Štremfel, Jan Guštin in Luka Blaževič.

Slovenska izbrana vrsta te dni opravlja sklepne priprave v Kopru, na pot proti Martiguesu pa se bo podala v ponedeljek zjutraj.

Slovenija bo na SP-ju nastopila v vseh desetih disciplinah. Mladinci bodo tekmovali v natančnem in štafetnem zbijanju ter igri dvojic in posamezno, mlajši člani v natančnem in hitrostnem zbijanju, igri dvojic in posamezno, člani v hitrostnem zbijanju, v članski konkurenci pa bo na sporedu tudi mešana štafeta.

Uvodne tekme bodo na sporedu v torek zjutraj, finalni boji za odličja pa bodo potekali v soboto. Doslej so slovenski balinarji na svetovnih in evropskih prvenstvih ter na sredozemskih in svetovnih igrah osvojili 222 kolajn, od tega 62 zlatih.

V času SP-ja bo na prizorišču potekal tudi kongres mednarodne balinarske zveze, za mesta v izvršnem odboru in komisijah pa se bodo potegovali tudi slovenski predstavniki.