"Mislim, da je vse mogoče, če se le malo potrudimo." Foto: Sandi Fišer

Challe Salle je na družbenih omrežjih zelo aktiven, svoje sledilce pa poziva, da ostanejo doma in pazijo nase. “Najbolj pomembno je, da se držimo pravil, še posebej v teh naslednjih dneh. Znaki okužbe se ne pokažejo takoj, zato je pomembno, da se teh 14 dni ne družimo in ostanemo doma,” je svetoval pevec in raper, ki se tudi sicer vključuje v debate o aktualnih razmerah v svetu.

28-letnik bo zanj trenutno “bolj miren” čas izkoristil za ustvarjanje glasbe v domačem studiu. “Koncerti bodo počakali na boljše čase, treba se je sprijazniti s situacijo,” pojasnjuje in poziva, da si vzamemo čas za stvari, s katerimi se v hitrem življenjskem tempu nimamo časa ukvarjati.

Raper, ki smo ga spoznali s pesmijo Lagano, je v teh dneh sicer prikrajšan za fitnes, vendar telovadbe vseeno ne postavlja na stranski tir. “Doma lahko naredimo zelo dober trening. Mislim, da je vse mogoče, če se le malo potrudimo,” dodaja Challe, ki se bo v času samoizolacije več posvetil tudi kuhanju.

Pogovor s Challetom Salletom

Zaradi pandemije novega koronavirusa so bili glasbeniki primorani odpovedati ali prestaviti številne koncerte. Ena izmed teh je tudi Nina Pušlar, ki, podobno kot Challe Salle, te dni veliko časa preživi v domačem prostoru za vaje. “Če se nekoliko navežem na svojo pesem, mi trenutna situacija ni preveč všeč in si želim, da bi se čim prej umirila, skušam pa v vsem najti nekaj pozitivnega in ta čas doma maksimalno izkoristiti,” je gledalcem zaupala pevka.

Pušlarjeva je morala odpovedati kar nekaj koncertov. Foto: SOJ RTV SLO/Matic Kremžar
Pušlarjeva je morala odpovedati kar nekaj koncertov. Foto: SOJ RTV SLO/Matic Kremžar

Ljudje, ki upoštevajo navodila in ostajajo doma, se lahko spopadajo z dolgčasom, zaskrbljenostjo, nekateri tudi anksioznostjo. “Včasih sem tudi sama imela problem z zadrževanjem doma, nenehno sem iskala ideje, da sem lahko zapustila stanovanje, šla v družbo, kasneje pa sem našla lepo ravnovesje med družbenim življenjem in časom, ki si ga vzamem zase,” doda Pušlarjeva, ki bo v naslednjih dneh z veseljem poprijela za kakšno dobro knjigo.

Vsekakor se veliko slišijo tudi s skupino, s katero nas morda že zelo kmalu presenetijo, napoveduje 31-letnica. “Glasba je zelo lepo darilo, tako da se je bomo v tem času še toliko bolj oklepali.”

Pogovor z Nino Pušlar

Veliko koncertov, kar enajst, pa je v času virusa odpovedala tudi slovenska pevska diva Helena Blagne. “Veliko še bo koncertov, veliko se bomo še veselili, zdravje je pa res eno samo,” pravi. Čas doma bo izkoristila za sprehode, branje, kuho, posvetila se bo tudi vaji klavirja, saj ga je nekoliko zanemarila.

Pogovor s Heleno Blagne

Bralci predlagajo

Na naš poziv k pošiljanju fotografij, idej, dejavnosti, ki nam bodo v dneh izolacije prišle prav, ste se bralci množično odzvali. Nekaj najnovejših fotografij objavljamo spodaj.

"Zaposlitev za cel teden." (Melita Mučič)
Na Ptuju si čas krajšajo z ustvarjanjem lesenih izdelkov. (Dragica Vogrinec)
Na Ptuju si čas krajšajo z ustvarjanjem lesenih izdelkov. (Dragica Vogrinec)
"Ostani doma in spremeni jedilno mizo v površino za namizni tenis." (Tina Oberstar)
Pasijansa, karte pri koncu . . . Foto: Marko Kukec
Pasijansa, karte pri koncu . . . Foto: Marko Kukec
"Nas v dobro voljo spravlja muca Pegi." (Mojca Marič)