Ljubki Baby Yoda je v trenutku osvojil gledalce. Foto: Reuters
Ljubki Baby Yoda je v trenutku osvojil gledalce. Foto: Reuters

Lik, ki se uradno imenuje The Child (Otrok), vsi ljubitelji franšize Vojne zvezd pa so ga poimenovali Baby Yoda, je novembra po predvajanju serije na Disneyjevem kanalu v trenutku postal prava uspešnica na spletu in družbenih omrežjih.

Druga sezona serije The Mandalorian je napovedana za oktober. Foto: Reuters
Druga sezona serije The Mandalorian je napovedana za oktober. Foto: Reuters

Stari, mladi, vsi so si želeli izdelkov malega Yode, a takratna ponudba ni navdušila ljubiteljev serije, pritoževali so se nad pomanjkanjem raznolikosti, je poročal britanski BBC. Izvršni producent serije Dave Filoni se je v intervjuju za Reuters opravičeval z besedami, da niso takoj dali vseh izdelkov v prodajo, saj so želeli v tajnosti ohraniti podrobnosti o seriji.

Serija se je končala in zdaj lahko začnejo prodajati izdelke. Walt Disney, ki ima v lasti franšizo Vojna zvezd, je ta teden v odgovor predstavil več izdelkov, ki jih nameravajo dati na trg, še preden ponikne vzhičenost nad malim zelenim bitjem z velikimi očmi. Kupcem nameravajo ponuditi kolesa, steklenice, kape in številne igrače s podobo dojenčka Yode.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Oboževalci pa bodo morda morali čakati na izdelke dlje, kot so pričakovali, saj se je zataknilo pri dostavi. Zaradi izbruha novega koronavirusa na Kitajskem bo namreč verjetno minilo več mesecev, preden bodo lahko v trgovine dostavili želene predmete. Disney ima namreč na Kitajskem večino proizvajalcev, številni pa so zaradi virusa začasno ustavili proizvodnjo. Predstavnica Disneyja Joann McLaughling je potrdila, da za zdaj še ne morejo oceniti, kakšen vpliv bo imel novi koronavirus na dostavo.

Disney je lani s prodajo tovrstnih izdelkov za oboževalce zaslužil več kot 4,5 milijarde dolarjev. Čeprav so z izdelki zamudili božično obdobje, so v podjetju prepričani, da izguba ne bo prevelika. Povpraševanje po izdelkih z najnovejšo zvezdo Vojne zvezd je namreč tako veliko, da so z nekaterimi prednaročili že podrli rekorde.

Spodaj si lahko ogledate nekaj izdelkov, ki bodo na voljo. Si želite tudi vi dojenčka Yodo v svoji zbirki?