Zvezdnica je vselej potrebovala več kot le kozarček alkohola, da so ji popustile zavore in se je lahko prepustila moškim objemom. Foto: EPA
Zvezdnica je vselej potrebovala več kot le kozarček alkohola, da so ji popustile zavore in se je lahko prepustila moškim objemom. Foto: EPA

Prejemnici zlatega globusa in oskarjevi nominiranki so zdravniki pred 18 meseci diagnosticirali raka – najprej na debelem črevesju, nato pa opazili, da se je razširil tudi v bližnje bezgavke.

69-letno igralko, ki je nastopila v filmih, kot so Mamma Mia!, Billy Elliot, Mary Poppins, sta čakali kemoterapija in operacija, med katero so ji odstranili okoli 30 centimetrov črevesja.

Med zdravljenjem je zamudila nekaj snemanj, a je pripravljena na nove izzive.

Povezava med alkoholom in rakom črevesja

Že manjše količine alkohola, celo manjši kozarec vina, lahko poveča tveganje za nastanek raka v ustih, grlu, požiralniku, na pljučih, jetrih in črevesju. Čeprav se zvezdnica danes alkohola skoraj več ne dotakne, predvsem zaradi alergije na kvas, je včasih še kako rada posegla po kozarčku alkohola. Zadrega, trema in občasno pomanjkanje samozavesti so jo v mlajših letih še kako bremenili, vsaj ko je šlo za srčne zadeve. Spolnosti brez pijanske meglice sploh ni poznala, dokler ni naletela na moža Granta Roffeyja. A niti njuni ljubezni, ki zdaj traja že skoraj tri desetletja, morda nikdar ne bi dala priložnosti, če ne bi prej popila že najmanj dobro steklenico šampanjca.