George in Amal Clooney sta tokrat prvič skupaj obiskala 'najbolj romantično mesto na svetu'. Foto: Reuters
George in Amal Clooney sta tokrat prvič skupaj obiskala 'najbolj romantično mesto na svetu'. Foto: Reuters

Gostitelje je Amal, ki se je tokrat prvič pojavila na kakem družabnem dogodku po odmevni novici, da pričakuje dvojčka, osvojila že na rdeči preprogi, ko je z novinarji spregovorila v tekoči francoščini. "Izjemna čast za naju je, da sva tukaj. Tokrat sva prvič skupaj v Parizu, tako da je to tudi neke vrste romantični konec tedna," je povedala 39-letna ugledna odvetnica za človekove pravice. George je v svojem šaljivem slogu dodal, da sicer ne zna francosko in ne ve, kaj je žena povedala, a da je razumel besedo "romantique".

V zahvalnem govoru, pri katerem mu je za prevod na pomoč priskočil francoski igralski kolega Jean Dujardin, Clooney poleg "protitrumpovskega" sporočila o nujnosti premagovanja sovraštva ni pozabil na svojo življenjsko sopotnico: "Moji ženi Amal ... niti dan ne mine, da ne bi bil ponosen, da sem tvoj mož. Zelo se veselim prihajajočih let in še posebej prihajajočih mesecev. Zelo te imam rad."

Nič več na vojna žarišča
V intervjuju za Paris Match je 55-letni Clooney - častnega cezarja je dobil, ker ga francoska filmska akademija vidi kot "najbolj karizmatičnega igralca svoje generacije", oba z ženo sta znana tudi po političnem in družbenem aktivizmu - povedal, da ne on ne žena v prihodnosti ne načrtujeta potovanj na nevarne kraje: "Ne bom več hodil v Južni Sudan ali Kongo, Amal pa se bo raje izogibala Iraku in drugim krajem, kjer ve, da ni dobrodošla."

"Živiva med tremi državami: Italijo, Ameriko in Anglijo," pravi igralec in režiser, ki ima na vseh treh omenjenih lokacijah hiše, pred kratkim naj bi prenovil svoj angleški dvorec, da bo pripravljen na prihod dvojčkov, ki naj bi se rodila junija. "A zavedam se, da se bova, ko bosta otroka šla v šolo, morala odločiti za eno."