Kraljevi par se bo v kratkem razveselil rojstva prvega otroka. Foto: AP
Kraljevi par se bo v kratkem razveselil rojstva prvega otroka. Foto: AP

Njun profil je namreč najhitreje v zgodovini tega družbenega omrežja dosegel milijon sledilcev – da sta dosegla to število, sta potrebovala zgolj pet ur in 45 minut, poroča BBC.

Prejšnji rekord je bil v rokah korejskega popzvezdnika Kanga Daniela, ki je za doseg te številke januarja letos potreboval 11 ur in 36 minut. Pred njim pa je bil Guinnessov rekorder papež Frančišek, ki je za dosego milijona sledilcev potreboval 12 ur.

Poseben profil so na dvoru ustanovili za objavo posebnih obvestil in zato, da bo par z javnostjo lahko delil delo, ki ju razveseljuje.

V uvodni objavi sta Harry in Meghan sledilce nagovorila z besedami: "Dobrodošli na najinem uradnem profilu na Instagramu. Veseliva se, da bova z vami lahko delila svoje delo, projekte, ki jih podpirava, in pomembna obvestila. Vesela sva, da bova imela tudi priložnost, da spregovoriva o pomembnih težavah." Ob tem sta se še enkrat zahvalila za vso za podporo in objavila kolaž fotografij, s katerim sta ponazorila skupno delo v zadnjem času.

Pričakujeta prvega otroka

Harry in Meghan sta se tako še na en simboličen način ločila od vojvode in vojvodinje Cambriške – do zdaj so oboževalci kraljeve družine namreč vse štiri spremljali na profilu Kensington Royal, zdaj pa tam ostajajo zgolj novice princa Williama in Catherine, ki imata 7,2 milijona sledilcev.

Prvega otroka naj bi se Meghan in Harry razveselila že ta mesec, hkrati pa se tudi preselila iz Kensingtonske palače v Frogmore Cottage, ki je na posestvu gradu Windsor.

Poleg mlajših članov kraljeve družine pa je bila pred kratkim na Instagramu prvič dejavna tudi kraljica Elizabeta II., ki je na družbenem omrežju prvič sama objavila fotografijo.