Kawhi Leonard je bil glavni junak lanske končnice lige NBA. Foto: EPA
Kawhi Leonard je bil glavni junak lanske končnice lige NBA. Foto: EPA

Po poročanju ameriških medijev se je v Kaliforniji zgodil umor, pri katerem naj bi sodelovala sestra zvezdnika severnoameriške košarkarske lige NBA Kawhija Leonarda. 35-letna Kimesha Monae Williams, ena od štirih sester slavnega košarkarja, naj bi skupaj s prijateljico, 39-letno Candace Tai Townsel, umorila 84-letno žensko.

Po poročanju ESPN-ja naj bi se umor zgodil 31. avgusta v igralnici Penchanga, 120 kilometrov od Los Angelesa. Dvojica naj bi starejši ženski sledila na stranišče, jo tam fizično napadla in ji nato ukradla torbico. 84-letnica je bila po brutalnem napadu, v katerem sta ji napadalki počili lobanjo, prepeljana v bolnišnico, kjer je potem umrla.

Da je 35-letna Williamsova starejša sestra superzvezdnika ameriške košarke, je po njeni aretaciji potrdilo več virov, tudi nekateri člani košarkarjeve družine. Policija v Riversidu je zaprosila sodnika, da Williamsovo zapre brez možnosti plačila varščine, saj bi lahko pobegnila, ker "ima zelo bogato družino in bi lahko brez težav plačala varščino". Zaslišanje na sodišču jo čaka 19. septembra.

Leonard, ki je odraščal v območju Riversida, je pred kratkim podpisal triletno, 103 milijone dolarjev vredno pogodbo z LA Clippers.

Osemindvajsetletnik je lansko sezono popeljal Toronto Raptors do naslova prvaka lige NBA, izbrali pa so ga tudi za najkoristnejšega igralca (MVP) finala za minulo sezono. Leonard je osvojil MVP finala tudi leta 2014, ko je igral še za San Antonio Spurs.

Leonard bo v novo sezono vstopil 22. oktobra, ko se bodo Clippersi v težko pričakovanem dvoboju pomerili z mestnimi tekmeci Lakersi.