Jebovlje terorizirata Ivan in Zoki s svojimi pomočniki. Foto: Facebook
Jebovlje terorizirata Ivan in Zoki s svojimi pomočniki. Foto: Facebook

Reporterka Mojca Mavec spremlja dramo, ki se je zgodila čisto blizu vas. Prebivalci so postali talci, mesto terorizirata Ivan in Zoki s svojimi pomočniki. Majhni skupinici na čelu z Alenko ponoči uspe pobegniti skozi jašek v kanalizacijo.

Oboroženi ugrabitelji se poženejo za njimi. Prisebni talci zaprejo vse jaške in naenkrat se zdi, da svet ni eden, ampak sta svetova dva. Zgoraj se dogajajo čudeži, spodaj se borijo za oblast in preživetje. Film je poln obratov, bizarnih situacij in nadrealističnih scen.

Film scenarista in režiserja Bojana Krajnca ter producenta in programerja Tadeja Fiusa je prvi animirani političnosatirični celovečerec v Sloveniji. Zgodbo smo v nadaljevanjih spremljali že spomladi v oddaji Poldnevnik. Zdaj je tu še film, dobra ura domovinske vzgoje.

V njem sodeluje več kot štirideset likov, ki so jim glasove posodili naši najboljši govorni posnemovalci, od Jureta Mastnaka, Tilna Artača do Saša Hribarja. Tako film kot nadaljevanka sta nastala v produkciji TV Slovenija in Media Atlasa.

Cel film si lahko pogledate spodaj.