72.000 evrov je Berlusconi nakazal dvojčicama de Vivo. Foto: Reuters
72.000 evrov je Berlusconi nakazal dvojčicama de Vivo. Foto: Reuters
Nicole Minetti, Berlusconijeva poslanka in domnevna zvodnica, je prejela 55.000 evrov. Foto: Reuters
Dekle, okoli katerega se vrti sojenje: Ruby, tatica src. Foto: EPA

Nekdanji premier naj bi vsoto izplačal trem pričam, odkar se je začelo sojenje proti njemu pred letom dni, s tem pa še dodatno okrepil pritisk na milansko policijo, da bi primer potlačila.
Sojenje se vrti okoli maroške eksotične plesalke Karime el-Mahroug, znane pod umetniškim imenom Ruby, "Tatica src", ki se je leta 2010 udeleževala tako imenovanih zabav "bunga bunga" v Berlusconijevi vili zunaj Milana. Takrat ji je bilo le 16 let.

Tožilstvo trdi, da je zabave organizirala Nicole Minetti, nekdanja ustna higieničarka in TV-hostesa, ki jo je Berlusconijeva stranka imenovala za svojo deželno poslanko v Lombardiji. Minettijevi, ki ji ob tem še ločeno sodijo zaradi zvodništva (Berlusconija naj bi oskrbovala s prostitutkami), naj bi nekdanji premier plačal 55.000 evrov v dveh obrokih oktobra in novembra, piše italijanski časnik Corriere della Sera.
Igrice premierja z dvojčicama
Dve redni gostji na teh zabavah, sestri Eleonora in Imma de Vivo - modela, ki sta se pojavila na italijanskem zvezdniškem resničnostnem šovu -, sta julija in oktobra prejeli 72.000 evrov, ki jih jima je izročil Berlusconi prek njunega očeta.

Ena udeleženka zabav, plesalka Maria Makdoum, je tožilstvu povedala, da je na eni izmed teh zabav videla dvojčici de Vivo, kako plešeta okoli Berlusconija, oblečeni le v spodnje perilo. Berlusconi "se je dotikal njunih intimnih predelov, oni pa sta otipavali njega," je povedala Makdoumova.

Berlusconijev odvetnik Niccolò Ghedini je priznal, da sta Minettijeva in sestri de Vivo prejeli izplačila, a zanika, da naj bi bil namen teh "daril" vplivanje na njihova pričevanja.

"Povezava izplačil z dejstvom, da sta priči na sojenju v primeru Ruby, je absolutno lažno in brez osnove," je zatrdil Ghedini. "S svojo običajno radodarnostjo Berlusconi skuša na popolnoma transparenten način prek bančnih nakazil pomagati ljudem, ki so se znašli v medijski vihri, zgrajeni okoli neobstoječih navedb, in ki preživljajo izjemno težko obdobje, tako ekonomsko kot tudi poklicno in zasebno."

Sojenje se nadaljuje v ponedeljek.