74-letni Berlusconi se že nekaj časa otepa obtožb o razuzdanem zasebnem življenju. Foto: EPA
74-letni Berlusconi se že nekaj časa otepa obtožb o razuzdanem zasebnem življenju. Foto: EPA

Italijanski mediji so poročali, da je 17-letna nezakonita maroška priseljenka pod vzdevkom Ruby tožilcem v Milanu povedala, da se je udeležila zabav v razkošni Berlusconijevi vili v italijanski modni prestolnici.

Dekle je povedalo, da se je udeležilo treh večerij, med katerimi jim je Berlusconi dal darila, med drugim denar, kristale Swarowski in obleko modnega oblikovalca Valentina. Sama je zatrdila, da ni imela spolnih odnosov s premierjem, ki po besedah tožilcev ni predmet preiskave.

Na novinarski konferenci o krizi s smetmi v Neaplju je Berlusconi na vprašanje o obtožbah glede mladoletnih deklet odgovoril, da se sam ukvarja s pravimi smetmi in medijske smeti prepušča predstavnikom sedme sile. Njegovi odvetniki so zatrdili, da medijska poročila o pričevanju dekleta nimajo nobene osnove.

Obtožbe se vrstijo
Berlusconijeva udeležba na rojstnodnevni zabavi 18-letne hčerke njegovega prijatelja je bila lani povod, da je njegova druga žena Veronica vložila zahtevo za ločitev, potem ko so se pojavile fotografije z zabave. Berlusconi je zanikal, da bi imel kar koli z dekletom.

Julija lani je dekle na poziv Patrizia D'Addario povedala, da se je udeležila zabave v Berlusconijevi rezidenci v Rimu, kjer je tudi spala z njim. Berlusconi je na številne obtožbe o njegovem zasebnem življenjun dejal, da ni svetnik, vendar ni nikoli plačal za spolne odnose.