Svet
false
Britanska vlada želi preprečiti naraščanje pozivov k bojkotu izraelskih nezakonitih naselbin na palestinskem ozemlju, kritiki pa opozarjajo, da gre za grob poseg v demokratične pravice odločanja o tem, s kom želiš poslovati. Foto: EPA
false
Izraelska nadzorna točka (ena od okoli 600) na zasedenem Zahodnem bregu. Foto: EPA
false
Britanska vlada je že leta 2011 spreminjala zakonodajo, da bi preprečila aretacijo izraelskih predstavnikov na obisku v Veliki Britaniji zaradi obtožb o vojnih zločinih. Na sliki britanski premier David Cameron. Foto: EPA
false
Izrael je nezakonite naselbine na palestinskem ozemlju obkrožil (sicer še ne dokončno) z zidom, ki ga je Mednarodno sodišče v Haagu leta 2004 označilo za neskladnega z mednarodnim pravom. Zid večinoma poteka na palestinski zemlji, s čimer si Izrael prisvaja dodatne kose palestinske zemlje. Foto: EPA

Dodaj v

Britanska vlada bi prepovedala bojkot izraelskih naselbin na palestinskih ozemljih

Britanska vlada želi zaščititi Izrael pred naraščajočim gibanjem BDS
17. februar 2016 ob 12:23,
zadnji poseg: 17. februar 2016 ob 12:25
London - MMC RTV SLO

Britanska konservativna vlada predlaga prepoved bojkota t. i. neetičnih podjetij, prepoved, ki vključuje tudi bojkot izraelskih naselbin, pa bi veljala za mestne svete, javne ustanove, tudi študentske svete.

Kot poroča britanski Independent, želi vlada onemogočiti bojkot, torej zavračanje nakupa izdelkov podjetij, ki so povezana s trgovino z orožjem, fosilnimi gorivi, tobačnimi izdelki ali izraelskimi naselbinami na zasedenem palestinskem Zahodnem bregu. Omenjene naselbine so sicer nezakonite po mednarodnem pravu, Mednarodno kazensko sodišče pa jih označuje za vojni zločin.

Vladna prepoved bi veljala za lokalne mestne svete, ustanove, ki so večinsko financirane z javnimi sredstvi, in tudi nekatere študentske svete, čeprav naj bi bilo v zadnjem primeru to precej "sivo območje", kot se je za Independent izrazil vir v vladi. Vse javno financirane ustanove bi glede na vladni predlog izgubile pravico odločati, s kom ne želijo poslovati. Kdor bi kršil prepoved, bi mu grozila "huda kazen," sporočajo iz vlade.

Vladni očitki o "antisemitizmu"
Kot so sporočili neimenovani višji predstavniki vlade, so se za potezo odločili, ker naj bi bojkoti, ki jih sprejemajo mestni sveti, "spodkopavali dobre odnose v skupnosti, zastrupljali in polarizirali razpravo in spodbujali antisemitizem".

Da je vladni namen predvsem zaščititi Izrael in njegove naselbine na zasedenih palestinskih ozemljih in udarec zoper gibanje BDS (bojkot, dezinvesticije, sankcije - gibanje, ki zahteva, naj Izrael spoštuje pravice Palestincev in mednarodno pravo), kaže dejstvo, da bo vlada predlog uradno oznanila, ko bo ta teden vodja kabineta premierja Davida Camerona Matt Hancock obiskal Izrael. Izraelska podjetja in druga, ki vlagajo v naselbine na Zahodnem bregu, so med tistimi, ki so bila v preteklosti tarče bojkotov.

Leta 2014 je recimo mestni svet v Leicesterju sprejel odločitev o bojkotu izdelkov, narejenih v izraelskih naselbinah na Zahodnem bregu, škotska vlada pa je škotskim svetom sporočila, da "močno odsvetuje poslovanje z nezakonitimi izraelskimi naselbinami in vlaganje vanje".

Kot poudarja britanski novinar in pisatelj Ben White, britanska vlada namerno napačno označuje gibanje BDS za antisemitsko, čeprav bojkot Izraela v Veliki Britaniji podpira mnogo Judov, solidarnih s Palestinci. Med Judi, ki podpirajo bojkot Izraela, je tudi izraelski zgodovinar Šlomo Sand, ki je pred nekaj dnevi oznanil, da ne more več kritizirati pozivov k pritiskom na izraelsko vlado. "Leta sem nasprotoval bojkotom in sankcijam, a vse bolj sem prepričan, da bi lahko sankcije delovale v primeru Izraela, tako kot so delovale v primeru Južne Afrike in Irana," je zapisal v izraelskem dnevniku Haaretz.

White poudarja, da je BDS usmerjen izključno proti izraelskim nezakonitim politikam, tudi on pa izpostavlja primer južnoafriškega apartheida. Tako kot takrat gre tudi v primeru Izraela za nenasilno metodo ljudskega pritiska z namenom doseči spremembe in končati nekaznovanost, je zapisal v mnenju za Independent.

Kritike iz nevladnega sektorja in opozicije
Iz opozicijske Delavske stranke - katere vodenje je nedavno prevzel Jeremy Corbyn, ki je stranko premaknil v levo - sporočajo, da je poteza vlade "napad na lokalno demokracijo".

"Ljudje imajo pravico izvoliti lokalne predstavnike, sposobne sprejemati odločitve, neodvisno od političnega nadzora centralne vlade. To vključuje tudi umik iz investicij ali naročil na podlagi etičnih pomislekov oziroma pomislekov glede človekovih pravic," sporočajo laburisti. V opozicijski stranki dodajajo, da bi "vladna prepoved prepovedala ukrepanje svetov proti apartheidu v Južni Afriki", poroča Independent. Zadnjo potezo vlade mnogi v Veliki Britaniji primerjajo z britansko podporo južnoafriškemu apartheidskemu režimu v času konservativne premierke Margaret Thatcher.

Hancock iz premierjevega kabineta je pojasnjeval, da sedanja ureditev, v kateri lahko lokalne oblasti sprejemajo odločitve o poslovanju na temelju etike, spodkopava britansko nacionalno varnost. Odločitve za bojkot s strani mestnih svetov so po njegovih besedah "razdvajajoče".

Prepoved bojkota seveda izjemoma ne bo veljala v primeru širših sankcij, ki bi jih sprejela vlada v Londonu.

Amnesty: Vlada spodbuja kršitve človekovih pravic
Obsodbe vladnega ukrepa prihajajo s številnih strani. Amnesty International (AI) v Veliki Britaniji tako opozarja, da bi vlada s tem lahko spodbudila kršitve človekovih pravic. Direktor programa za ekonomske odnose pri AI-ju Peter Frankental je dejal, da bi morale vse javne ustanove oceniti socialne in okoljske učinke podjetij, s katerimi vstopajo v poslovne odnose. "Kje je spodbuda za podjetja, da zagotovijo, da v njihovi oskrbovalni verigi ni kršitev človekovih pravic, kot je suženjstvo, če jih javne ustanove ne morejo k temu prisiliti z zavračanjem sklepanja pogodb z njimi," sprašuje Frankental.

Vodja Kampanje za solidarnost s Palestino Hugh Lanning je opozoril, da gre za "hud napad na demokratično svobodo in neodvisnost javnih ustanov od vladnega vmešavanja". "Kot da ni bilo dovolj, da britanska vlada ni ukrepala, ko je izraelska vlada bombardirala in ubila na tisoče Palestincev ter ukradla njihove domove in zemljo, zdaj želi vlada vsiliti svoje neukrepanje tudi na vse javne ustanove," je dejal. Po njegovih besedah je tako jasno, "kakšno stališče ima vlada glede mednarodnega prava in človekovih pravic".

Ben White spominja, da to ni prvič, da britanska vlada sprejema predpise z namenom zaščititi Izrael. Leta 2011 je spremenila zakonodajo z namenom preprečiti možnost aretacije Izraelcev, osumljenih za vojne zločine, ob njihovem obisku Velike Britanije. Tokratni ukrep pa bo imel širše posledice, saj so omenjena tudi podjetja, vpletena v trgovino z orožjem, fosilnimi gorivi in tobačnimi izdelki.

B. V.
Prijavi napako
Komentarji
Prodaneduše
# 17.02.2016 ob 12:32
vlada in sodelujoče elite tega naroda so vredne prezira, sramota za tako evropo
Alchemist
# 17.02.2016 ob 12:33
Britanci, lepo vas prosim, izstopite iz EU čim prej. Boste naredili vsem nam uslugo.
SamoRes
# 17.02.2016 ob 12:40
Antisemitizem je zgolj v primeru, če si proti Židu zgolj iz razloga ker je Žid.
Če si proti izraelski politiki to ni antisemitizem ampak moralna dolžnost vsakega človeka. Čas je da se pozove slovensko vlado k sankcijam proti Izraelu. Cerarjeve moralne vrednote obstajajo le na papirju.
Kekec99
# 17.02.2016 ob 12:35
Vedno sem trdil da dvojna merila peljejo v pogubo.
MITJA VILAR
# 17.02.2016 ob 12:46
Ljudje v EZ ne protestiramo proti temu, da je navkljub 140.000 civilnim žrtvam v Libiji in ugotovitvi, da nimajo orožja za možično ubijanje, Busha srednjega ni na Haaškem sodišču za vojne zločine. Kar dela Izrale, je okupacija. Palestina je koncentracijsko taborišče, IN edini način, na katerega lahko ne le 15 letniki tudi njihovi starši dosežejo vsaj odziv medijev je nasilje. Zakaj imamo zunanje ministrstvo, vlado in zunajega minisitra? ALi pa je moj pogled na stvarnost res tako drugačen od ostaelja miljona 999.999 ostalih. V Soveniji okolja okrog nas in naša stališča do reševanja kriz nimajo nikakršne realne asisitence v naši politiki. Ki je namenjena sami sebi. To, da se vozi v CRI Soča otroke, ki so stopili na mine, je daleč najmanj, kar bi lahko mi kot raziti svet naredil za področja, iz katerih črpamo pretežen del naravnih surovin. Kje piše, da ljudje ne bi morlai biti pošteni? In doseči, da je zločin kaznuje.
PONOS
# 17.02.2016 ob 12:49
Nič čudnega če vemo da imajo zionisti skupaj z monarhijo v lasti centralno banko Anglije in druge pomembne institucije.
bleeeee
# 17.02.2016 ob 12:59
Antisemitizem si lahko zataknete tja, kamor ne posije sonce. Izrael je temu pojmu odvzel vso legitimnost in se nanj (žal) ne bo več mogel sklicevati niti takrat, ko bo dejansko šlo za to.
Kekec99
# 17.02.2016 ob 12:51
Britanska vlada bi prepovedala bojkot izraelskih naselbin na palestinskih ozemljih

Kaj ni bojkot stvar posameznika? Kakšna demokracija je to? Očitno se "demokracija" iz SA širi v EU.Vlada nam bo rekla v kaj naj verjamemo in v kaj ne, vlada nam bo rekla kaj in od koga naj kupujemo, vlada ve kaj je najbolje za nas, ... . Mi pa iz dneva v dan z bolj praznimi žepi, še malo in ne bomo niti svoj na svojem.Se opravičujem za besedo, vendar, kurc pa taka demokracija, oziroma vlade.
PLO
# 17.02.2016 ob 12:29
rdeči ščiti so poskrbeli za svoje
Montijev Piton
# 17.02.2016 ob 13:15
Risalci pravokotnih držav na zemljevidu bi spet radi mešali drek na drugi celini.
imejmoseradi
# 17.02.2016 ob 12:50
kaj pa je narobe z antisemitizmom? a lahko sem proti beguncem,arabcem,crncem,kitajcem,kadilce
m,homoseksualcem,vernikom,ateistom...ne smem pa sovraziti zidov?! hahahaha pocnem lahko vse kar mi pase z zakonsko podlago ali brez nje.
royayers
# 17.02.2016 ob 12:59
USandA, Izrael in Britanci, najvecja grozna za svetovni mir. Lepo je judovski kapital stisnil ene in druge, kmalu se prdnit ne bodo mogli vec. Aja, kaj pa genocid, ki ga izraelci izvajajo nad Palestino?
zvit kot presta
# 17.02.2016 ob 12:47
Kdaj bo ta GB že odšla iz EU. Dajejo nam en zagamano slab zadah.
Nisem Robot
# 17.02.2016 ob 12:35
Človekoljubje in zdrava pamet sta že dolgo izgana iz naših src in možganovine.
oliva
# 17.02.2016 ob 14:24
Prepovedali bi bojkot? :o)
Ta je pa dobra. :D
A me bo kdo prisilil al kaj, da kupujem nekaj in nečesa ne?

jao...
Te dandanašnje demokratične države...
PONOS
# 17.02.2016 ob 13:08
city of London je npr. kot Vatikan država v državi je samostoojno območje zionističnih finančnikov-banksterjev.
Čudno da bodo pritiski na vlado ...prav ali ne podprti morajo plačnike in gospodarje.
MYX8
# 17.02.2016 ob 14:41
Družina Rothschild je ena izmed največjih financerjev Velike Britanije že zadnjih 100 let. Čudno bi bilo, če potemtakem Britanci ne bi sledili njihovi taktirki.
Kekec99
# 17.02.2016 ob 13:10
Vlado bi vprašal glede Kube in 40 let ali več sankcij ki so jo imeli ? Je tudi to vrsta "antisemitizma", ali je to le posel.Dvojna in zlagana merila mi nikoli niso bila pri srcu.
Nasir
# 17.02.2016 ob 15:02
Prebivalstvo v Afganistanu, Iraku, Libiji in Siriji je doživelo genocid s strani zahoda. Na milijone ljudi je ostalo brez strehe nad glavo in na milijone jih je zbežalo. Če se uzremo na Britansko-Izraelsko zgodovino od leta 1918 naprej, bi za vse begunce bilo normalno ustanoviti novo državo v državi, tako kot so Judje dobili svojo državo v Palestini. Priseljenci-begunci bi imeli v novi državi vse pravice in svoboščine, prvotno "avtohtono" prebivalstvo, ki bi ostalo v državi in ki nebi bilo izgnano v taborišča, pa bi imelo omejene pravice, tako kot v Izraelu.
Brazi
# 17.02.2016 ob 13:23
prepoved bojkota? :D
čak mal, kaj?
Nasir
# 17.02.2016 ob 15:26
@robespierre lahko dokažeš svojo dezinformacijo?

Preden pišeš takšne neumnosti si preberi sveti Judovski Talmud. Tukaj imaš nekaj primerov iz Talmuda in ko jih prebereš se vprašaj, zakaj so Judje nenehno preganjani, kjerkoli se nahajajo:
»Le Židi so ljudje, ne-Židi niso ljudje, temveč drhal (goyim = človeška drhal, živina); (Kerithuth 6b stran 78. Jebhammoth 61a) (IV. str. 3)
»Ne-Židi so bili ustvarjeni, da služijo Židom kot sužnji.« (Midrasch Talpiot225)
»Ne-Židov se je treba izogibati bolj kot bolnih svinj.« Orach Chaiim 57. 6a)
»Spolni akt z ne-Židom je kot spolni akt z živalmi.« (Kethuboth 3b)
»Število ne-židovskih rojstev je treba množično zatirati.« (Zohar II. 4b)
»Tako kot se da nadomestiti zgubljene krave in osle, tako se more nadomestiti tudi mrtve ne-Žide.« (Iore Dea 337, 1)
»Prisoliti zaušnico Židu, je kot prisoliti zaušnico bogu.« (Sanherdin 58b) VI. str. 10)
»Bog (Jahve) se nikoli na jezi na Žide, temveč le na ne-Žide.« (Talmud IV/ 8/ 4a)
»Človek (Žid) mora vsak dan trikrat moliti, kajti bog ga ni ustvaril za goyima, ne za žensko ali nevedneža.« (Talmud V/ 2/ 43b + 44a)
»Kamorkoli pride (Žid) bo postal knez gospodarjev.« (Sanhedrin 104a)
»Jaz (Jahve) te postavljam (judovstvo) za prednika narodov, te postavljam za izbrano ljudstvo, te postavljam za kralja narodov, te postavljam za ljubljenega med narodi, te postavljam za najboljšega med narodi, te postavljam za zaupnika med narodi.« (Shabbat 105a)
»Ne-Židu Žid ne zakrivi prešuštva ... Kaznivo za Žida je le prešuštvo do svojega bližnjega, to je z ženo Žida. Nežidovske žene ne štejejo.« (Talmud IV/ 4/ 52b)
»Goyimi nimajo žen, one v resnici niso njihove žene.« (Talmud IV/4/81 +82ab)
»Vi (Židi) ste mene, Jahveja. naredili za edinega pravega gospoda na svetu, zato bom jaz vas naredil za edinega vladarja na svetu.«
»Židi morajo vedno poskušati prevarati ne-Žide.« (Zohar I. 168a)
»Trguj z ne-Židi, če morajo za to plačevati denar.« (Abhodah Zarah 2aT)
»Ne-Židovsko posest pripada Židu, ki jo prvi uporabi.« (Babba Bathra 54b)
»Če sta dva Žida prevarala ne-Žida, si morata razdeliti dobiček.« (Chochen Ham 183,7)
»Vsakemu Židu je dovoljena uporaba laži in krive prisege, da bi uničil ne-Žida. (Babha Kama 113a)
»Goyimova lastnina je kot puščava brez lastnika in vsakdo (vsak Žid), ki jo zapleni, si jo s tem pridobi.« (Talmud IV/ 3/ 54b)
»Židu je dovoljeno izkoriščati napake ne-Žida in ga prevarati.« (Talmud IV/ 1/113b)
»Židu je dovoljeno odirati ne-Žida.« (Talmud IV/ 2/ 70b)
»Ko bo prišel Mesija, bodo vsi sužnji Židov.« (Erubin 43 b)
REsnica
# 17.02.2016 ob 14:15
sem ponosen, ker se že skoraj 15 let ne udeležujem volitev in ker ker vem, da je zame empatija pred vsemi demokratičnimi zakoni.

Izjavljam, da bom od danes dalje še bolj striktno bojkotiral izraelske izdelke.
REsnica
# 17.02.2016 ob 14:06
Še enkrat se je pokazalo, kako nima državljan demokratične države prav nobenega vpliva na nobeno, za kapital pomembno, odločitev.

točno TA sistem podpirate in mu dajete legitimnost za njegovo početje prav s svojo udeležbo na volitvah.
REsnica
# 17.02.2016 ob 14:04
direktnio financiranje okupacije je demokratična vrednota.

V demokraciji vlada kapital in v korist svojega dobička.

priseljeni okupator v palestini pobija avtohtone prebivalce in bo to nekaznovano počel, dokler bo imel kapital od tega korist.

Trgovanje s podjetji okupatorjev, ki delajo na okupiranih ozemljih je že danes z mednarodnim zakonom prepovedano. Ampak zakoni veljajo samo za finančno šibkejše.

Demokracija nam empatijo uradno prepoveduje celo z zakoni.

Dejstvo, da so semiti VSI avtohtoni prebivalci palestine in nikakor to niso tisti, ki so se po dveh tisočletjih "vrnili" v svojo "domovino" in uvedli apartheid. Govoriti, da so avtohtoni palestinci antisemiti je res blazen dosežek goebelsovega načina propagande.

Besedo antisemitizem si je izmilil med obena vojnama židovski novinar v ZDA. Prej ta beseda ni obstajala. Z besedo ni nič narobe, je pa ta beseda zlorabljena. Dejansko jo zaradi zlorabe slkoraj vsi razumemo, kot da pomeni nekaj kaj je uperjeno izključno proti židom. Pa seveda temu ni tako.... ampak mi se ne ukvarjamo z malenkostmi in se nam smilijo v drugi vojni kruto pomorjeni židje...

Dejansko oblast zavestno ne uporablja besede antiSIONIZEM, ker bi se tu našli pravi vzroki bojkota.

Me pa zanima, kdaj bomo z zakonom predpisali, da se tudi ruske izdelke s Krima ne sme bojkotirat.

Čez par let, nam bo zakon predpisoval čigave izdelke moramo kupovati. Dobiček je v moderni demokraciji pač bog ki ga častimo z lastnim pohlepom.
Kekec99
# 17.02.2016 ob 13:26
@Brazi
prepoved bojkota? :D
čak mal, kaj?
----------------------
Očitno da je takšna današnja demokracija, saj veš, s časom se vse spremeni. :D
Norland
# 17.02.2016 ob 13:21
prepoved prepovedi?
kaj bo naslednjič? prepoved prepoved prepovedi? :)
matos2015
# 17.02.2016 ob 14:17
Vsaka palica ima dva konca tudi oni bodo dobili to kar zanjejo slej ko prej se bodo ljudem odprle oci kajti nekateri se zbujajo internet dela cuda tako v zavajanju kot ozavescanju cloveka. Je pa zanimiv komentar Kartelcka ki sanja o nekih teroristih ljudje ki nimajo niti pitne vode niti elektrike bodo bili teroristi Bog nam pomagaj res po takih izjavah me kr srce boli. Tako kot vceraj incident z zidovskimi vojaki na zahodnem bregu kjer so vojaki rekli da je invalid padel s vozicka in nato vidimo posnetek kako ga vojak dejansko vrze na tla. Toliko o miroljubni naciji proti kateri se ne sme nic rect....
spodaj je tudi posnetek tega incidenta zalostno.,

https://www.youtube.com/watch?v=g4RxXkwH
6Lo
Nikec3
# 17.02.2016 ob 13:59
Jaz pa ne razumem kakšno korist ima Zahod od Izraela, da ga tako zelo podpira?
KovacevaKobila
# 17.02.2016 ob 13:44
Kot poroča britanski Independent, želi vlada onemogočiti bojkot, torej zavračanje nakupa izdelkov podjetij, ki so povezana s trgovino z orožjem, fosilnimi gorivi, tobačnimi izdelki ali izraelskimi naselbinami na zasedenem palestinskem Zahodnem bregu.

Hm. Mar niso to tisti torijci, ki so za 'prosti trg' in 'manj državnega vmešavanja'?
Fuk-U
# 17.02.2016 ob 15:16
UK should leave the EU, they are no good for us...

Britanci iztopite prosim in to takoj, vsi vas mamo dost...
lemur
# 17.02.2016 ob 13:47
Hm. Mar niso to tisti torijci, ki so za 'prosti trg' in 'manj državnega vmešavanja'?

Taisti. Pa v nevidno (božjo) roko tudi verujejo. :) YHWH
Bivši uporabnik
# 17.02.2016 ob 13:26
Britanska vlada je že leta 2011 spreminjala zakonodajo, da bi preprečila aretacijo izraelskih predstavnikov na obisku v Veliki Britaniji zaradi obtožb o vojnih zločinih. Na sliki britanski premier David Cameron.

Kdor ščiti zločince je tudi sam zločinec.
Bivši uporabnik
# 17.02.2016 ob 13:26
Cionistom je potrebno vzeti bogastva in moč odločanja v politiki in geostrategiji.
V nasprotnem nas čakajo zelo hudi časi, ker se je sionističnim milijarderjem čisto strgalo od sle po grabljenju celega planeta.
el CARTEL
# 17.02.2016 ob 12:34
moralni, pravični in brezmadežni zahod.

osebno ne podpiram niti palestincev, saj s terorizmom poskušajo dobiti državo;
a ne podpiram niti židov.

slovenija bo prva, ki se bo upognila VB. grem stavit. bojkota židovskih izdelkov v sloveniji ne bo, razen če pride direktiva iz ZDA
tihomir
# 17.02.2016 ob 17:00
robespierre
# 17.02.2016 ob 16:44
Tihomir, daj prosim poizkusi razumeti. Najmanj za drzavo Palestino naredijo palestinci sami oz. njihovi liderji.


Zionisti Palestincem kradejo zemljo in tebi se zdi ok, ker so sposobni, od Palestincev pa pričakuješ, da se bodo iz lastne zemlje umaknili in odšli v Savdsko Arabijo. To je rasizem in nimam druge kot da te prijavim.

tihomir
# 17.02.2016 ob 16:00
Izrael si zasluži embargo ne samo kozmetični bojkot!
KLIPAN
# 17.02.2016 ob 13:54
Se mogoče čudite??
Etika, morala.....pač ne gredo skupaj z konzervatizmom in neoliberalnim kapitalizmom, kar lahko vidimo po celem svetu, najbolj pa trenutno na BV.
Zahodni ddesničarji so totalno izgubili kompas.
Lahko padejo še niže?
Komaj čakam na kako skupno vojaško akcijo z šeriatsko Savdsko Arabijo.
pirat1
# 17.02.2016 ob 13:44
Včasih je bil nemški nacizem, danes je vse močnejši židovski nacizem. Zdaj bo prepovedano že kritizirati vojne zločine in kršitve mednarodnega prava.

In v čem je razlika med koncentracijskimi taborišči druge svetovno vojno in Gazo?

Da so se žrtve prelevile v rablje...
Kekec99
# 17.02.2016 ob 13:34
@elGoyc
Mene samo zanima, ali preverjate državo porekla ...
----------------------------------------------
To misliš na pakiranje mesa kjer piše slovensko poreklo?Živali kupijo po želji, meso se nareže v Sloveniji in hopla, imamo slovensko poreklo.Sam kupujem res slovensko, se pravi "prva roka".Kot vas zavajajo v politiki vas še bolj zavajajo v trgovini, saj hodita z roko v roki.
matos2015
# 17.02.2016 ob 16:27
robespierre ne razume da so bili zidje vedno promovirani kajti drzijo vse pod nadzorom. Npr nikola tesla ni zid najvecji znanstvenik vseh casoh nikjer opevan dobil nobelovo po smrti edini clovek ki je dobil nagrado po smrti. Robespierre mislim da so zidje ok ljudje ampak zionisti so te ki delajo problem in razkol v moderni druzbi kot ze v preteklosti
tihomir
# 17.02.2016 ob 16:17
robespierre, hočeš reči, da so židje ubermensch?
Conchis
# 17.02.2016 ob 15:10
Money makes the world go around.
REsnica
# 17.02.2016 ob 14:14
Nikec3,

malo poguglaj, koliko biljonov $ amerika šenkuje Izraelu in kak vpliv ima v demokratični ZDA židovski lobij.

izraelski vojski ZDA pomaga s skromim prispevkom okoli 3 ameriške bilijone $ letno... kje je pa še vsa ostala "pomoč"

brez tega denarja bi izrael že davno prenehal obstajati kot samostojna država, kot okupator in kot politični, demokratični, socialni... faktor v regiji in na svetu.
barezi
# 17.02.2016 ob 13:09
Seveda, saj je Velika Britanija ustanoviteljica države Izrael.
tihomir
# 17.02.2016 ob 17:06
Sicer pa biti iznajdljiv še ne pomeni biti sposoben. Iznajdljiv je tudi kriminalec, posiljevalec, pedofil, znajo manipulirati z žrtvami in iz njih izsiliti lastno perverzno korist.

Ta perverzna aroganca bo zioniste pokopala, samo zaenkrat še tega ne vidijo.
matos2015
# 17.02.2016 ob 15:30
Nasir rekel bom samo danke!!!!!
Tole sem ze bral tudi posredoval informacijo naprej. mislim da bodo tvojo objavo kmalu umaknili ampak upam da si nekdo tole prebere in poda naprej informacijo kajti taksni so zidje in upam da se ljudje tega zavejo cim hitreje.
slovenkaaaa
# 17.02.2016 ob 14:14
el cartel, gotovo ne bo Slovenija prva, ki se bo uklonila VB... beri malo, kaj dela Grčija, pa Madžarska itd. Britanci so bili doslej najbolj za ta bojkot, ki ga bo sedaj uvedla EU - da bo na izdelkih pisalo, če so iz zasedenih izraelskih ozemelj. Pa itak ni važno, ker teh izdelkov je malo v primerjavi z uvozom iz preostalih izraelskih ozemelj v EU. Ima Izrael čist fajn profit od EU. Ravno zato pa bi jih lahko pritisnili z bojkotom.
aristotel
# 17.02.2016 ob 19:29
UK is governed by zion brotherhood.
lemur
# 17.02.2016 ob 18:55
Dominantna opica bo zbrala vse banane zase, sibkejse opice ostanejo brez banan.
Zal je svet zelo krut in podel. Sibkejsi ponavadi nastradajo.


Vulgarni darvinizem?

Ortodoksni zidje sovrazijo Jezusa (ker je Bozji sin) in pridiga o miru in enakosti med ljudmi.

Mesija ni isto kot božji sin in je torej za Jude apostat. Cvek, v klop.
robespierre
# 17.02.2016 ob 17:19
Tihomir, se nekaj. Ortodoksni zidje sovrazijo Jezusa (ker je Bozji sin) in pridiga o miru in enakosti med ljudmi. Zenska ni manj vredna od moskega. Samarijani niso manj vredni od judov. Rad imam Jezusove pridige.
Kazalo