Milković je na čelu Ine od leta 2009. Foto: MMC RTV SLO
Milković je na čelu Ine od leta 2009. Foto: MMC RTV SLO

Milković naj bi podkupnine prejemal, ko je bil še predsednik Inine družbe za naftne vrtine Crosco. Iz Ine so sporočili, da so v podjetju že izvedli preiskavo v okviru kazenskega postopka, zatrdili so, da kazenski postopek proti Milkoviću ni povezan s poslovanjem Ine, je pa podjetje pripravljeno v celoti sodelovati s pristojnimi organi in bo tudi zagotovilo vse potrebne informacije.

"Upamo, da se bo v postopku dokazalo, da so očitki na račun Milkovića neutemeljeni," so še sporočili iz Ine. 47-odstotni lastnik Ine je madžarski Mol, hrvaška vlada pa je lastnica 45 odstotkov. Osem odstotkov je v rokah malih delničarjev, večina od njih so zdaj nekdanji zaposleni.

Ministrstvo informacije ne komentira
Tiskovni predstavnik hrvaškega notranjega ministrstva Krunoslav Borovec primera ni želel komentirati in je dejal, da je za komentar pristojen hrvaški urad za boj proti korupciji (Uskok), kjer pa aretacije Milkovića še niso potrdili. "Za zdaj ne moremo ničesar komentirati," je za hrvaško tiskovno agencijo Hina dejal tiskovni predstavnik Uskoka Vuk Đuričić.

Francoska tiskovna agencija AFP poroča, da naj bi Uskok odprl preiskavo proti dvema osebama, ki naj bi zahtevali 10 odstotkov provizije od vrednosti posla, ki naj bi jih dobila posamezna podjetja.

Štiri leta predsednik uprave Crosca
Milković je diplomiral iz strojništva na zagrebški univerzi, magistriral je iz menedžmenta in ima diploma MBA poslovne šole z Bleda. V Ino je prišel iz Crosca, kjer je bil med letoma 2005 in 2009 predsednik uprave in direktor.