Policisti na ulici Tauentzienstrasse. Foto: Reuters
Policisti na ulici Tauentzienstrasse. Foto: Reuters

Nemški časopis Bild je žrtev identificiral kot učiteljico, ki je bila na ulici s skupino šolskih otrok. Med ranjenimi je po navedbah policije tudi 14 dijakov, navaja Reuters. Domnevne gre za mladostnike, stare med 16 in 17 let.

Pet ranjenih je v smrtni nevarnosti, pa so po navedbah nemške tiskovne agencije DPA sporočili gasilci.

Nesreča se je zgodila okoli 10.30 na ulici Tauentzienstrasse, ki je v bližini znamenite spominske cerkve cesarja Viljema v zahodnem delu središča mesta.

Policija je po dogodku pridržala 29-letnega voznika, ki ima nemško in armensko državljanstvo. Ta naj bi najprej zapeljal na pločnik v množico ljudi, se z vozilom vrnil na cesto in se odpeljal okoli 200 metrov naprej, kjer je znova zapeljal na pločnik in pristal v izložbi trgovine, navaja DPA.

Tiskovni predstavnik policije Thilo Cablitz je dejal, da za zdaj še ne vedo, ali je šlo za namerno dejanje ali prometno nesrečo.

Predsednica Evropskega parlamenta izrazila sožalje

Županja Berlina Franziska Giffey je sporočila, da je "zelo prizadeta zaradi incidenta", in se zahvalila okoli 130 pripadnikom reševalnih služb za hitro ukrepanje, poroča BBC. Predsednica Evropskega parlamenta Roberta Metsola je že izrazila sožalje vsem sorodnikom in prijateljem umrlega v nesreči.

Dogodek se je zgodil blizu prizorišča smrtonosnega napada decembra 2016, ko je islamistični skrajnež ukradel tovornjak, ubil voznika in se nato zapeljal v ljudi na božičnem sejmu, pri čemer je ubil še 11 ljudi, več deset jih je bilo ranjenih.