Po mnenju Forbesa je Michelle Obama vzor novi generaciji deklet in žensk po vsem svetu. Foto: EPA
Po mnenju Forbesa je Michelle Obama vzor novi generaciji deklet in žensk po vsem svetu. Foto: EPA

Michelle Obama je s prvega mesta izrinila nemško kanclerko Angelo Merkel, ki je tam kraljevala zadnja štiri leta, letos pa se je uvrstila na četrto mesto. Na drugo mesto se je uvrstila izvršna direktorica prehrambnega podjetja Kraft Foods Irene Rosenfeld, na tretje pa kraljica pogovornih oddaj Oprah Winfrey.

Na peto mesto se je uvrstila ameriška zunanja ministrica Hillary Clinton, šesta je izvršna direktorica podjetja Pepsi Indira Nooyi, sedma ameriška pevka Lady Gaga, na zadnja tri mesta pa so se uvrstile izvršna direktorica avstralskega podjetja Westpac Banking Gail Kelly, ameriška pevka Beyonce Knowles in televizijska voditeljica Ellen DeGeneres. Kot zanimivost, kraljica Elizabeta II. se je uvrstila na 41. mesto.

"Michelle Obama spominja na Jackie Kennedy"
Kot poroča BBC, so pri Forbesu pojasnili, da so letošnji seznam sestavili na podlagi "ne toliko tradicionalnih nazivih, ampak na bolj kreativnem vplivu na vsakdan". "Ženske na našem seznamu skozi svojo moč in vpliv oblikujejo številne pogovore našega vsakdana in so postale pobudnice sprememb po svetu," je pojasnila podpredsednica FrobesWomen Moira Forbes.

Michelle Obama so pri Forbesu označili kot "modno ikono in dejavno mamo dveh deklic, spominja na Jackie Kennedy, z diplomo s Harvarda in z izkušnjami z ulic južnega Chicaga". Ob tem so zapisali še, da je Michelle Obama, ki je lani zasedla 40. mesto, "vzor za novo generacijo deklet in žensk po vsem svetu".

1. mesto: Michelle Obama Foto: EPA
2. mesto: Irene Rosenfeld Foto: EPA
3. mesto: Oprah Winfrey Foto: EPA
4. mesto: Angela Merkel Foto: EPA
5. mesto: Hillary Clinton Foto: EPA
7. mesto: Lady Gaga Foto: EPA
8. mesto: Gail Kelly Foto: EPA
9. mesto: Beyonce Knowles Foto: EPA
10. mesto: Ellen DeGeneres Foto: EPA