Fritzlu so pred dnevi podaljšali pripor za dva meseca. Foto: EPA
Fritzlu so pred dnevi podaljšali pripor za dva meseca. Foto: EPA

Ravno bolezen Kerstin je aprila avstrijskim oblastem in svetu razkrila grozote, ki so se v kleti Fritzlovih dogajale 24 let. Josef Fritzl je svojo hčer Elizabeth vsa ta leta zadrževal v kleti in jo večkrat posilil. Elizabeth je svojemu očetu rodila sedem otrok.

Kerstin, ki je skupaj z mamo in dvema bratoma vse svoje življenje preživela v kleti, še vedno potrebuje zdravniško pomoč, so sporočili zdravniki, ki pa niso hoteli povedati, ali se je že srečala s svojo materjo in preostalimi petimi otroki, ki so preživeli. Zanje še vedno skrbijo na psihiatrični kliniki, njihov odvetnik pa je sporočil, da bodo najverjetneje dobili drugo identiteto, utegnejo pa se tudi preseliti v drugo državo.

Prebujena Kerstin bi lahko podala kakšne nove podatke o primeru, upajo oblasti, ki nameravajo Elizabeth in otroke zaslišati v začetku julija, a je to odvisno od njihovega zdravja. Več o počutju in zdravju Kerstin Fritzl naj bi bilo znanega v sredo, ko je v bolnišnici v Amstettenu napovedana novinarska konferenca.

Josef Fritzl je še vedno v priporu, kjer čaka na obtožnico. 73-letnik je priznal, da je svojo hčer večkrat posilil, in dejal, da je bilo posiljevanje "kot odvisnost".

T. V.