Identiteta Globokega grla je po 30 letih razkrita. Foto: epa
Identiteta Globokega grla je po 30 letih razkrita. Foto: epa

Bob Woodward in Carl Bernstein sta tako potrdila pisanje revije Vanity Fair, ki je po 30 letih razkrila identiteto legendarnega Globokega grla. Identiteto sta potrdila tudi nekdanji urednik časopisa Benjamin Bradlee in Feltova družina.

Finančni motiv za razkritje?
Washington Post bo v prihodnjih dneh razkritju namenil veliko prostora, delno tudi zaradi tega, ker je eno njihovih najbolj varovanih skrivnosti razkrila konkurenčna revija. Woodward naj bi tako v četrtkovi izdaji objavil dolgo zgodbo o doživetjih iz časov afere, tako da bo pogovor s Feltovim prijateljem, ki bo kmalu objavljen v Vanity Fairu, takrat že zastarel. Izjave družinskih članov naj bi sicer namigovale, da je v ozadju razkritja tudi finančni motiv.

Watergate prelomnica za novinarstvo
Afera Watergate je eden največjih dosežkov raziskovalnega novinarstva, njen epilog pa je bil odstop takratnega predsednika Richarda Nixona. Novinarji so razkrili, da je Nixon naročil vohunjenje za političnimi nasprotniki.

Felt se je rodil leta 1913 v Idahu, zdaj pa z družino živi v Kaliforniji. Leta 1942 je vstopil v FBI in se vztrajno povzpenjal po hierarhični lestvici. Tik pred smrtjo razvpitega direktorja FBI-ja J. Edgarja Hooverja leta 1972 je bil tretji človek FBI-ja, nato pa je bil skoraj dve leti namestnik direktorja.