Foto:
Foto:
Savdski specialci nosijo trupla ubitih talcev.
Specialci zapuščajo naselje Oasis, kjer so skrajneži teroristične mreže Al Kaide ubili nekaj talcev.
Guverner province, kjer se je napad zgodil, med obiskom ranjenih v bolnišnici.

Poleg ubitih je bilo še 25 ljudi pri tem ranjenih. Ubiti so bili en Američan, Britanec, Italijan, Južnoafričan, Šved, osem Indijcev, dva državljana Šrilanke, trije Savdci, trije Filipinci in egiptovski deček.

Vodja skupine aretiran, trem uspelo pobegniti
Ministrstvo ni sporočilo, ali so smrtne žrtve tudi med savdskimi varnostnimi enotami, ki so oblegale prizorišče ugrabitve. Predstavnik varnostnih sil pa je sporočil, da je umrlo najmanj sedem njenih predstavnikov. Trem od štirih ugrabiteljem, domnevno članom teroristične skupine Al Kaide, je uspelo pobegniti. Za živi ščit so vzeli talce in tako izginili. Vodjo skupine, ki so ga iskali že dolgo časa, so savdske enote prijele.

Z arabskega polotoka bodo izgnali vse nevernike
Savdski veleposlanik v ZDA je sporočil, da je med osvobojenimi sedem Američanov.
Teroristična mreža Al Kaida je na neki spletni strani zavezala, da bo z arabskega polotoka izgnala vse "nevernike". Savdska policija je aretirala vodjo napadalcev, dva izmed šestih skrajnežev pa ubila.

Črpanje nafte je nemoteno

Takoj po koncu obleganja so v poslopje vstopili forenzični strokovnjaki. Savdsko državno naftno podjetje Aramco je sporočilo, da se na vseh črpališčih nafte v državi črpanje nadaljuje povsem normalno. Njegovi uslužbenci niso bili žrtve petkovih napadov.

Desant iz treh helikopterjev
Pripadnike specialnih enot so na streho hiše, kjer naj bi skrajneži zadrževali talce, skočili iz treh helikopterjev. Po trditvah savdske policije so ugrabitelji talce uporabljajo kot živi ščit, da policijske enote ne bi vdrle v poslopje.

V sobotnem napadu ubitih najmanj 16 ljudi
Kot je znano, so včeraj skrajneži napadli pisarne in stanovanja tujih delavcev v Kobarju, pri čemer je bilo ubitih najmanj 16 ljudi, med njimi sedem tujih delavcev.

Novi napadi že v pripravi
Britanski odposlanec v Savdski Arabiji trdi, da so skrajneži v kraljestvu že v zadnjih fazah priprave novih napadov. Vseeno pa Sherard Cowper Coles britanskih državljanov ni pozval, da zapustijo državo. Coles je dejal, da svarilo temelji na nedavno prejetih informacijah, vendar pa glede tega ni povedal podrobnosti. Dodal je še, da ima za zdaj informacije o enem britanskem državljanu, ki je bil po reševalni akciji savdskih specialcev ubit.