Del ukradenih stvari iz prtljage potnikov. Foto: AP
Del ukradenih stvari iz prtljage potnikov. Foto: AP

Oblasti so na letališču Sur-Reina Sofia de Tenerife oziroma Tenerife South zasegle 22 prestižnih ur, 22 modelov najsodobnejših mobilnikov in 120 kosov nakita ter večjo vsoto denarja, vse naj bi ukradli letališki delavci. Sumijo pa, da so še več ukradenih predmetov že prodali različnim trgovinam in prek spleta.

Poleg tega oblasti preiskujejo še 20 zaposlenih na letališču, pa tudi 27 zlatarn, ki delujejo na Kanarskih otokih, piše Telegraph.

Policija je na dogajanje na tem letališču, ki ga obišče zelo veliko turistov, saj je Tenerife obiskan vse leto, postala pozorna, ko so se začele vrstiti pritožbe potnikov, da so iz njihove oddane prtljage zmanjkale vredne stvari.

Policisti domnevajo, da so delavci predmete ukradli, ko so bili kovčki že v prostoru za prtljago na letalu, saj so jih tako na silo lahko odprli, ne da bi jih videli potniki ali drugi zaposleni. Predmete so nato skrili v žepe, ki so si jih našili v uniforme, in v garderobne omarice.

Lani je letališče na Tenerifu uporabilo 10,8 milijona ljudi, kar pomeni, da gre za sedmo največje špansko letališče po številu potnikov.