Fotografija je simbolična. Foto: EPA
Fotografija je simbolična. Foto: EPA

Varnostne razmere v Avstriji in po vsej Evropi so napete, je sporočilo avstrijsko notranje ministrstvo. Varnostne službe zato med božičnimi prazniki izvajajo preventivne ukrepe v obliki poostrenega nadzora in nadzora javnih prostorov, so sporočili.

V bližini katedrale svetega Štefana na Dunaju trenutno veljajo poostreni varnostni ukrepi, poroča avstrijski časopis Kurier na spletni strani. Policisti bodo v prihodnjih dneh še posebej pozorni tudi na druge cerkve v glavnem mestu, predvsem v času bogoslužja.

Nemška policija je v soboto zvečer opozorila, da so zaradi poročil o možnosti napada poostrili varnostne ukrepe v katedrali v Kölnu. Policija je katedralo preiskala in sporočila, da bodo na božični večer varnostno pregledali vse obiskovalce. Nemški časopis Bild je medtem poleg pridržanj v Avstriji poročal tudi o pridržanju ene osebe v Nemčiji, povzema nemška tiskovna agencija DPA.

Varnostne ukrepe okrog cerkva bodo danes in v ponedeljek okrepili tudi v Franciji, je na družbenem omrežju X sporočil francoski notranji minister Gerald Darmanin.

Poostren nadzor zaradi groženj po Evropi