Foto:
Foto:
Josip Broz Tito je pokopan v Beogradu.
Od umrlega nekdanjega ameriškega predsednika Ronalda Reagana se je poslovil tudi nekdanji sovjetski voditelj Mihail Gorbačov.

Na pogrebu ubitega ameriškega predsednika Johna F. Kennedyja novembra leta 1963 se je zbralo 220 tujih gostov, med katerimi je bilo 19 voditeljev držav in vlad ter predstavnikov kraljevih družin.

Ko so pokopali britanskega premierja Winstona Churchilla, so se januarja leta 1965 na slovesnosti v londonski katedrali svetega Pavla zbrali predstavniki 110 držav, njegov pogreb pa je bil šele četrti državni pogreb v Britaniji.

Novembra leta 1970 so pokopali prvega predsednika pete francoske republike in vodjo odpora proti okupatorju med 2. svetovno vojno Charlesa de Gaulla, ki si je zaželel zasebni pogreb. Med žalovalci so bili ameriški predsednik Richard Nixon, britanski princ Charles, indijska premierka Indira Gandi in iranski šah.

Eden največjih pogrebov v zgodovini je bil glede na število politikov pogreb jugoslovanskega predsednika Josipa Broza - Tita maja 1980, saj so se na njem zbrali uradni predstavniki 123 držav. Med njimi so bili štirje kralji, 32 predsednikov in voditeljev držav, 22 premierjev in več kot sto predstavnikov komunističnih držav.

Na državnem pogrebu na Rdečem trgu v Moskvi so se od voditelja Sovjetske zveze Leonida Brežnjeva poslovili predstavniki 77 držav.

Februarja leta 1989 so se pogreba japonskega cesarja Hirohite udeležili predstavniki 150 držav, med njimi 55 predsednikov, 14 članov kraljevih družin in 11 predsednikov vlad.

Od izraelskega premierja Jicaka Rabina so se novembra leta 1995 na državnem pogrebu poslovili predsedniki, kralji in drugi predstavniki iz okoli 50 držav, med njimi tudi iz šestih arabskih.

Dolgoletnega jordanskega kralja Huseina so pokopali februarja leta 1999, od njega pa so se poslovili predstavniki okoli 75 držav, med njimi tudi nekaterih, ki so bile v vojni.

Nekdanjega ameriškega predsednika Ronalda Reagana so pokopali junija leta 2004, državnega pogreba v narodni katedrali v Washingtonu pa se je udeležilo 25 voditeljev držav, 14 zunanjih ministrov in 11 nekdanjih voditeljev držav.

Novembra leta 2004 so se v egiptovski prestolnici Kairo pogrebnih slovesnosti za dolgoletnim palestinskim voditeljem Jaserjem Arafatom udeležili predstavniki več kot 50 držav.