Berlusconi je star znanec italijanskega sodišča. Foto: EPA
Berlusconi je star znanec italijanskega sodišča. Foto: EPA
Ovrgli tožbe proti Berlusconiju

Sodnik Edoardo D'Avossa je ovrgel obtožbe proti medijskemu mogotcu Berlusconiju in njegovemu odvetniku Davidu Millsu zaradi davčne utaje in poneverbe bilance pred koncem leta 1998.

Sumljivi posli Berlusconijevega Mediaseta
Vseeno pa se bosta morala Berlusconi in Mills, skupaj z dvanajstimi soobtoženimi, zagovarjati zaradi utaje davkov in poneverbe bilanc iz leta 1999. Berlusconi naj bi namreč v 90. letih prejšnjega stoletja, ko je bil Mills njegov odvetnik, prek navideznih podjetij v davčnih oazah kupoval avtorske pravice za filme in jih nato po umetno zvišani ceni prodajal svojemu podjetju Mediaset. Tako naj bi podjetje plačevalo manj davkov.

Sojenje 70-letnemu Berlusconiju bi se moralo začeti že 21. novembra lani, a je Berlusconija dan predtem na strankarskem shodu obšla slabost in je omedlel. Tako so njegovi odvetniki sodišče zaprosili za preložitev procesa. Tokrat bo čas odločilnega pomena, saj mora tožilstvo primer skozi tristopenjski italijanski sodni sistem pripeljati do novembra 2007, sicer bodo tudi te obtožbe zastarale.

Bo Berlusconi kdaj zares obsojen?
Zaradi korupcije, davčne utaje, ponarejanja bilanc in nezakonitega financiranja političnih strank se je moral Berlusconi zagovarjati že v osmih sodnih procesih, nikoli pa še ni bil dokončno obsojen.

Ovrgli tožbe proti Berlusconiju