Policija je okrepila svojo navzočnost v okolici urada kanclerke. Foto: EPA
Policija je okrepila svojo navzočnost v okolici urada kanclerke. Foto: EPA
Sumljiva pošiljka pri Merklovi

Nemški notranji minister Thomas de Maziere je na novinarski konferenci povedal, da je eksplozivna naprava v pošiljki za Merklovo taka kot v paketih, ki so jih odkrili na veleposlaništvih v Atenah.

Paket za nemško kanclerko je bil poslan pred dvema dnevoma in je v njen urad prispel okoli 13. ure, kot pošiljatelj pa je bilo navedeno grško ministrstvo za gospodarstvo. Paket je bil naslovljen neposredno na Merklovo, ki je bila v tistem trenutku na obisku v Belgiji.

Sumljivo pošiljko so odprli po posebnem postopku. Prva mnenja preiskovalcev kažejo, da gre za eksplozivno napravo. O bombnih pošiljkah v zadnjih dveh dneh poročajo iz Aten, kjer so tarča sumljivih paketov tuja veleposlaništva v grški prestolnici.

De Maziere je povedal, da so v zvezi s sumljivo pošiljko v Grčiji prijeli dva osumljenca. Pri enemu izmed njih so našli še dve pošiljki, ki sta bili naslovljeni na urad francoskega predsednika Nicolasa Sarkozyja in belgijsko veleposlaništvo.

Notranji minister je ljudi opozoril, naj bodo v prihodnjih dneh še posebej pozorni na pošiljke iz Grčije in naj o vsakem sumljivem paketu obvestijo policijo. Ob tem je priznal, da o pošiljki za Merklovo niso prejeli nobenih opozoril od grških oblasti.

Sumljiva pošiljka pri Merklovi