Mesec dni po potresu se čudeži očitno še dogajajo. Foto: EPA
Mesec dni po potresu se čudeži očitno še dogajajo. Foto: EPA
Slika Evansa Muncieja, ko so ga reševalci potegnili izpod ruševin. Foto: CNN

28-letnega Evansa Muncieja so našli pod ostanki tržnice Croix Bossal, kjer je prodajal riž.
Čeprav uradno še ne morejo potrditi, da je bil moški dejansko ves ta čas ujet pod ruševinami, pa so ga njegovi svojci pogrešali vse od 12. januarja, ko je mesto dobesedno zravnal potres 7. stopnje po Richterjevi lestvici in pri tem ubil več kot 200.000 ljudi.
Muncieja so prepeljali v ameriško terensko bolnišnico v Port-au-Princeu, kjer ga zdravijo zaradi hude dehidracije in podhranjenosti.
Zdravniki so povedali, da je Muncie dezorientiran in da še vedno občasno misli, da je ujet pod ruševinami.
Njegova mati je za CNN povedala, da je mislila, da je mrtev, a da ga je "Bog obvaroval smrti". "Bil je shujšan. Že kar nekaj časa ni ničesa zaužil. Na obeh nogah je imel odprte rane, ki so se mu že začele gnojiti," je za CNN povedal zdravnik, dr. Mike Connelly.
Halucinacije ali rešitelj v belem?
Muncie je zdravnikom povedal, da mu je nekdo v belem plašču občasno prinašal vodo, vendar se ne ve, če ni bil to le del njegovih halucinacij. Dejal je tudi, da je lahko slišal okoli sebe buldožerje, ki so podirali od potresa poškodovane zgradbe.
Connelly meni, da je moral Muncie imeti nekakšen dostop do vode, da je lahko preživel štiri tedne ujet pod zgradbo.
Čeprav je haitijska vlada že 23. januarja ustavila iskanje preživelih, pa so v naslednjih dneh še naprej izpod ruševin vlekli preživele.
27. januarja, 15 dni po potresu, so izpod ruševin njene hiše rešili živo najstnico Daline Etienne, kar so takrat označili za čudež.