Nekaj ur po napadu je kongresnega policista Briana Sicknicka zadela kap, nekaj dni pozneje sta samomor naredila njegova kolega Howard Liebengood in Jeff Smith, nazadnje pa še washingtonska policista Kyle DeFreytag in Gunther Hashida.

Pravosodno ministrstvo ZDA je do zdaj vložilo obtožnice proti več kot 550 ljudem, ki so se na Trumpov poziv, da bodo šli skupaj proti kongresu, udeležili pohoda od zborovanja pred Belo hišo do sedeža zakonodajne oblasti ZDA, kjer so potem skušali preprečiti formalno potrditev Trumpovega volilnega poraza in zmage Joeja Bidna.

Postopek so z vdorom v kongres, kjer so razbijali, lovili kongresnike in se fotografirali, za nekaj časa prekinili, vendar ga niso ustavili. Zdaj se spoprijemajo s posledicami. Policistov, ki so 6. januarja varovali kongres, je bilo premalo, da bi ustavili množico več tisoč ljudi, in številni imajo zdaj hude psihične posledice, saj so jih napadli in zmerjali njihovi sodržavljani.

"Rad bi izkoristil to priložnost, da svojim kolegom povem o čustvih, s katerimi se še vedno spoprijemajo po dogodkih 6. januarja. Absolutno ni nič narobe, če poiščete profesionalno pomoč," je med zaslišanjem preiskovalnega odbora napada v kongresu pred dnevi dejal washingtonski policist Harry Dunn.