Foto:
Foto:
Lov na Karadžića se nadaljuje.

Pod drobnogledom bodo predvsem pripadniki policije in vojske ter občinski funkcionarji. S tem korakom je vlada Republike Srbske dokazala odločenost za osvetlitev dogodkov iz sredine julija leta 1995 v Srebrenici, ko je bilo ubitih okoli osem tisoč muslimanov, so sporočili vladni viri.

Visoki predstavnik mednarodne skupnosti v BiH-u Paddy Ashdown je dejal, da bi morali biti vpleteni v srebreniški pokol suspendirani s položajev, vojnim zločincem pa bi morali soditi.

Kraja iz narodne banke
Nekdanji politični vodja bosanskih Srbov Radovan Karadžić je leta 1997 iz Narodne banke Republike srbske vzel 36 milijonov mark. Vodja opozicijske Zveze neodvisnih socialdemokratov in bivši premier Republike srbske Milorad Dodik je dejal, da preiskava še do danes ni bila sprožena, čeprav je bil Karadžič takrat že na begu.

Denar naj bi iz Banja Luke neznanokam odnesel kar v torbi. Oviral ga domnevno ni nihče, saj je bil takratni premier Republike srbske Gojko Kličković pod njegovim nadzorom. Tudi večina sodnikov, ki bi primer morali obravnavati, je bila imenovana z njegove strani in so bili na položajih do leta 2002.