Slovenski in ruski premier si bosta znova segla v roke. Foto: EPA
Slovenski in ruski premier si bosta znova segla v roke. Foto: EPA

Urad slovenske vlade za komuniciranje je sporočil, da bo obisk potekal na Brdu pri Kranju, drugih podrobnosti obiska pa niso navedli. Po poročanju ruske tiskovne agencije Itar-Tass, ki se sklicuje na sporočilo iz Putinovega urada, se bo ruski premier srečal s slovenskim premierjem Borutom Pahorjem in predsednikom Danilom Türkom.

Iz Slovenije bo Putin odpotoval v Beograd, kjer bo 23. marca na delovnem obisku.

Že konec lanskega leta je Pahor namignil, da bi v luči okrepljenega gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Rusijo utegnil ruski premier spomladi obiskati Slovenijo.

V zadnjem času so stiki med najvišjimi predstavniki obeh držav dokaj intezivni in lani jeseni se je z močno gospodarsko delegacijo v Rusiji mudil slovenski predsednik.

Medvladna komisija določila 31 projektov
Sredi februarja je v Moskvi potekalo zasedanje slovensko-ruske medvladne komisije za trgovinsko, gospodarsko in znanstveno-tehnično sodelovanje. Državi sta se dogovorili za 31 pomembnih projektov gospodarskega sodelovanja, med katerimi jih je precej vezanih na načrtovani plinovod Južni tok, ki bo z ruskim plinom oskrboval evropske uporabnike.

Putin je bil na prvem obisku Slovenije leta 2001, ko je bil še ruski predsednik in se je na Brdu srečal s takratnim ameriškim predsednikom Georgeem Bushem.