Raziskovalna novinarja Carl Bernstein in Bob Woodward sta leta 1974 povzročila odstop predsednika Richarda Nixona. Foto: epa
Raziskovalna novinarja Carl Bernstein in Bob Woodward sta leta 1974 povzročila odstop predsednika Richarda Nixona. Foto: epa
Richard Nixon
Že pokojni nekdani ameriški predsednik Richard Nixon. Foto: Reuters

Felt je želel, da javnost dobi vpogled v dogajanje zveznega preiskovalnega urada. Nixonova administracija je FBI namreč izkoriščala za svoje politične namene, zaradi česar jo je sam preziral, je Woodward zapisal v četrtkovi izdaji Washingtona Post.

Felta sem prvič spoznal v Beli hiši, kjer sem na obisku kot mlad poročnik v mornarici. Prosil sem ga, če lahko dobim njegovo telefonsko številko, on pa mi je dal neposredno številko njegove pisarne v FBI-ju. Zelo sem ga cenil, sčasoma pa je postal moj prijatelj in mentor, je zapisal.

Julija leta 1971 je bil Felt povišan in postal je tretji mož zveznega urada. Ko sva s kolegom Bernsteinom začela raziskovati ozadje vloma republikancev v demokratske prostore hotela Watergate, sem se nanj obrnil za pomoč, je še zapisal.

Razkril je tudi, kako sta se s t. i. Globokim grlom dogovarjala za skrivne sestanke. Sam sem na balkonu stanovanja izobesil rdečo zastavico, on pa mi je v jutranjem časopisu na strani 20 označil uro in kraj srečanja, je še zapisal.