Bakula se je bojeval v vojni na Kosovu in nato odprl svojo varnostno službo. Foto: ctss.vndv.com
Bakula se je bojeval v vojni na Kosovu in nato odprl svojo varnostno službo. Foto: ctss.vndv.com

Bolivijska policija je sporočila, da so bili drugi trije ubiti bolivijski državljani, medtem ko so bili v spopadih ranjeni še štirje. Vsi ubiti so bili stari od 21 do 31 let. Spopad je bil v pokrajini Santa Cruz na vzhodu države, ki velja za eno izmed glavnih križišč za tihotapljenje mamil.

Po poročanju srbskega časopisa Blic je bil eden izmed ubitih Srbov šef družbe za varovanje oseb in premoženja Kombat iz Rume v Vojvodini Bojan Bakula. Eden izmed vodilnih zaposlenih v varnostni službi Dejan Andjelković je za časopis povedal, da je Bakula 7. maja odpotoval v Brazilijo na urjenje, medtem ko je zanikal, da bi bil povezan s trgovino z mamili.

Blic navaja pisanje bolivijskega časopisa Los Tiempos, ki poroča, da sta Bakula in njegov ubiti kolega Saša Turčinović vodila elitno skupino osebnih stražarjev in da sta v Bolivijo pripotovala 13. maja z nalogo, da varujeta tamkajšnjega mafijskega botra Williama Rosalesa Suareza.

Časopis Latin American Herlad Tribune piše, da so bili domnevni tihotapci ubiti na lažni policijski nadzorni točki, kjer so jih najprej zvezali, mučili in nato še usmrtili s streli v glavo. Po poročanju časopisa so napadalci ugrabili Suareza.

Balkanci vodijo posle
Za Kolumbijo in Perujem je Bolivija tretja največja proizvajalka kokaina na svetu. Večina kokaina je namenjenega evropskemu tržišču, kjer imajo pomembno vlogo tudi srbski mafijci. Lani so v Urugvaju zasegli kar 2,7 tone kokaina, ki je bil namenjen v Evropo. Posel naj bi vodil vodja črnogorskosrbske mafijske združbe Darko Šarić. Srbske oblasti so za Šarićem, ki naj bi se skrival v Črni gori, razpisale mednarodno tiralico.