Območje, kjer so izkopali 32 trupel, še vedno pregledujejo. Foto: EPA
Območje, kjer so izkopali 32 trupel, še vedno pregledujejo. Foto: EPA

V južni mehiški pokrajini Guerrero se že nekaj let spopadajo z ugrabitvami in umori, težave s tem pa imajo tudi drugje po državi. "Odkritja so strahovita," je povedal tiskovni predstavnik varnostne službe v Guerreru Roberto Alvarez in dejal, da so našli trupla 31 moških in ene ženske.

Trupla so odpeljali v prestolnico pokrajine Chilapncingo, kjer jih bodo identificirali. Za zdaj niso še nikogar aretirali. Preiskovalci so po anonimnem namigu našli trupla v 17 od 20 izkopanih jam — sedem so jih našli v torek, pet v sredo in druge v četrtek. Vojaki še naprej pregledujejo območje.

Guerrero ena najbolj nasilnih mehiških pokrajin
Vojaki in policisti so na bližnjem hribu našli še eno osebo, ki je bila ugrabljena pred časom. Mamilarski karteli že leta zakopavajo svoje žrtve v jamah po celi državi in oblasti večkrat pridejo do tovrstnih najdb. Za premoč na območju Zitlala se bojujeta kartela Ardillos in Los Rojos, zato je tam veliko umorov in ugrabitev, je še pojasnil Alvarez.

Guerrero je ena najbolj nasilnih pokrajin v Mehiki, tam je tudi največ polj za gojenje opija. Pretekli teden je bilo tam ubitih najmanj 24 ljudi. Guerrero je znan tudi po izginotju 43 študentov v mestu Iguala septembra 2014. V Mehiki od leta 2007 pogrešajo približno 28.000 ljudi, več tisoč jih je bilo ubitih, večinoma v primerih, povezanih z mamilarskimi karteli.