Vzrok iztirjenja še ni znan. Foto: Reuters
Vzrok iztirjenja še ni znan. Foto: Reuters
Trije mrtvi v železniški nesreči blizu Milana

Nekaj potnikov je še vedno ujetih v vagonu vlaka, ki ga je upravljala družba Trenord. Nesreča se je zgodila nekaj pred sedmo uro zjutraj. Na kraj nesreče so napotili več deset reševalnih vozil in gasilce, ves promet na tem območju pa je oviran. Italijanske železnice so zaradi nesreče do nadaljnjega ustavile ves železniški promet med Milanom in Brescio.

Predstavniki italijanskih železnic so ob pregledu prizorišča odkrili, da je ena od tirnic blizu kraja iztirjenja poškodovana. Manjka namreč 20-centimetrski del tira. Preiskovalci še ugotavljajo, ali je to povzročilo iztirjenje vlaka. So pa ob pregledu tirov izključili možnost okvare kretnic na postaji v Pioltellu Limitu. Sporočili so še, da so preiskave pokazale, da so vsi varnostni sistemi delovali.

Vlak je bil iz Cremone namenjen proti Milanu. V nesreči so iztirili samo sredinski vagoni vlaka, ne pa tudi tisti na začetku in koncu. Na fotografijah, ki so jih na kraju iztirjenja posneli gasilci, je videti, da en vagon stoji pravokotno na drugega, oba pa sta razbita.

Trije mrtvi v železniški nesreči blizu Milana