Prizor iz regije Doneck po enem prejšnjih ruskih napadov. Foto: Reuters
Prizor iz regije Doneck po enem prejšnjih ruskih napadov. Foto: Reuters

"V obstreljevanju Siverska so bili ubiti štirje ljudje," je na omrežju Telegram zapisal Filaškin in dodal, da so bili ubiti štirje moški, stari od 36 do 86 let.

Ob tem je prebivalce pozval, naj zapustijo mesto, ki leži le okoli deset kilometrov od frontne črte, poroča ukrajinska tiskovna agencija Ukrinform.

Rusija je regije Doneck, Lugansk, Zaporožje in Herson septembra 2022 enostransko razglasila za del svojega ozemlja, vendar jih nima povsem pod svojim nadzorom. V Siversku je sicer pred vojno živelo približno 11.000 ljudi.

Medtem sta v eksploziji ruske letalske bombe v severovzhodni ukrajinski regiji Harkov umrla dva človeka, je sporočil guverner regije Oleg Sinegubov. "Dva človeka sta bila ubita, število ranjenih še ugotavljamo. Vsi so bili civilisti," je dejal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Harkov, ki je imel pred začetkom ruske invazije 1,5 milijona prebivalcev, je v zadnjih tednih vse pogosteje tarča ruskih raket in napadov z brezpilotnimi letalniki.

Zaradi bližine meje z Rusijo in nezadostne zračne obrambe ukrajinske oblasti opozarjajo na vse težje razmere za tamkajšnje prebivalstvo.