Sanader je julija lani nepričakovano odstopil z mesta hrvaškega premierja in položaj prepustil Kosorjevi. Foto: EPA
Sanader je julija lani nepričakovano odstopil z mesta hrvaškega premierja in položaj prepustil Kosorjevi. Foto: EPA

Večernji list je pisal, da bi lahko Sanaderja čez deset dni hrvaški urad za preprečevanje korupcije (Uskok) poklical na zaslišanje. Potem ko je v javnost pricurljalo, da sta nekdanjega premierja napadla nekdanji direktor HEP-a (Hrvaškega elektrogospodarstva) Ivan Mravak in nekdanji blagajnik HDZ-ja Mladen Barišić, naj bi bil Sanader blizu pripora.

Tega se zaveda tudi Sanader, piše spletni portal Index, zato se je podal v iskanje odvetnika, kar pa se ni izkazalo za lahko nalogo. Večina bolj znanih hrvaških odvetnikov je namreč že zaposlena z drugimi primeri korupcije ter zlorabe službenega položaja in oblasti.

Da so nedavni dogodki Sanaderja - zaradi domnevne zlorabe pooblastil pri privatizacije Ine ga preiskuje tudi sabor, povezujejo pa ga tudi z aferami Brodosplit, Hypo in Podravka - močno vznemirili, naj bi dokazoval njegov napad v saboru na premierko Jadranko Kosor, kar se je zgodilo pred kratkim. Med razpravo o nezaupnici je svoji naslednici očital, da je nesposobna za vodenje vlade in da ne uživa podpore državljanov.