Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Slovenija

Slovenija v VS Guterres pohvalil doslednost slovenske zunanje politike

Premier Robert Golob se je v ponedeljek ob robu splošne razprave svetovnih voditeljev ob začetku zasedanja Generalne skupščine srečal z generalnim sekretarjem ZN-a Antoniem Guterresem. Drevi bo vodil zasedanje Varnostnega sveta ZN-a.

8

Plačni sistem Po maratonskih pogajanjih vlada in sindikati javnega sektorja skoraj popolnoma usklajeni

Pogajalci vlade in sindikatov javnega sektorja so po več kot deseturnih pogajanjih sporočili, da je predlog novega plačnega zakona skoraj popolnoma usklajen. Dogovorjeno bodo zdaj presojali organi sindikatov, podpis je predviden v sredo.

87

Slovenija DZ o več zakonskih predlogih, tudi o noveli zakona o lokalnih volitvah, ki ureja volilni spor

DZ bo z obravnavo več zakonskih predlogov nadaljeval septembrsko plenarno zasedanje. Na poslanskih klopeh bo med drugim vladni predlog novele zakona o lokalnih volitvah, ki ureja volilni spor. Pred poslanci bo tudi predlog novele zakona o voznikih.

1

Detonacije pozivnikov "Tako neselektiven način je rezerviran za teroristične organizacije"

Na eni strani se kot legitimne tarče tolerirajo šole in bolnišnice, medtem ko na drugi strani, ko pride do teh istih tarč, govorimo o vojnih zločinih, je v oddaji Marcel na dvojna merila Zahoda opozoril Aleš Bučar Ručman s fakultete za varnostne vede.

34

Pogajanja Reforma plačnega sistema: "Ne morem povedati, koliko časa bomo še sedeli"

Če se pogajanja uspešno zaključijo, je za podpis izjave o usklajenosti zakona realna možnost že za sredo, potem pa gre zakon lahko naprej v DZ, je v Odmevih napovedal glavni pogajalec Jakob Počivavšek. Sledilo bo podpisovanje kolektivnih pogodb.

1

Poslanci seznanjeni z odstopom šolskega ministra Felde, nasledil naj bi ga Logaj

Poslanci so se seznanili z odstopom ministra za vzgojo in izobraževanje Darja Felde, ki bo tekoče posle opravljal naprej do imenovanja novega ministra. To naj bi postal trenutni direktor zavoda za šolstvo Vinko Logaj.

27

Več novic iz Slovenije

Golob v Rockefellerjevem centru: Jedrska energija je v Evropi dobila zagon

Premier Robert Golob se je v New Yorku ob robu 79. zasedanja Generalne skupščine ZN-a udeležil dogodka v podporo jedrski energiji. Poudaril je vlogo energetike v boju proti podnebnim spremembam, k čemur lahko pripomore prav jedrska energija.

144

Štipendija za študente pedagoških smeri bo višja, in sicer 300 evrov

Mesečna štipendija študentov pedagoških programov bo znašala 300 evrov, ne 200, kot je bilo navedeno februarja. Po spremenjenem junijskem razpisu za subvencioniranje šolnine strokovnih delavcev pa bo subvencija 100-odstotna.

4

Komisija ni bila sklepčna, kljub temu so ministrico Stojmenovo Duh pozvali k odstopu

Po dveh preložitvah je komisija DZ-ja za nadzor javnih financ izvedla sejo o nakupu 13.000 računalnikov. Bili so nesklepčni, vabljene ministrice za digitalno preobrazbo ni bilo, vseeno pa so prisotni člani komisije ministrico pozvali k odstopu.

74
Oglasno sporočilo

Mojmojster izbor strank 2024 - najbolje ocenjeni izvajalci

Vsak, ki je kdaj gradil, se znajde pred veliko dilemo: kateremu izvajalcu zaupati gradnjo ali prenovo? Odločitev ni lahka, saj gre za vaše življenjske prihranke in velik časovni vložek.

Več

Lokalne novice

Štajerska Podražitve tudi v ptujskem vrtcu: cene bodo višje za dobrih osem odstotkov

Na ponedeljkovi popoldanski – le 15 minut trajajoči – seji z 18 točkami so se ptujski mestni svetniki že drugič v poldrugem letu brez kakršne koli razprave strinjali s podražitvijo cen vrtca.

5

Maribor V Mariboru znova podražitev vrtcev

V Mariboru je napovedana nova podražitev vrtcev. Tokrat se bodo vrtci sicer podražili manj kot junija lani. Cena za prvo starostno obdobje bo višja za pet odstotkov, za drugo starostno obdobje pa za skoraj šest odstotkov.

19

Zdravje V Idriji več sto obolelih za prebavnimi težavami. Stanje se umirja.

Razmere na Idrijskem, kjer je konec prejšnjega tedna večje število otrok in odraslih imelo prebavne težave, so se umirile. Največja odsotnost otrok je bila na Osnovni šoli Idrija, kjer je zaradi zdravstvenih težav manjkalo okoli 300 otrok in 20 učiteljev.

11
Več

Izbor

Bomo prehiteli potres? Kje je potresna sanacija? Zakaj na potresno ogrožene stavbe lepimo stiropor?

"To, da se nam čim manj objektov podre ob potresu, je zagotovo tudi ekološko," je v intervjuju za MMC opozoril inženir Andrej Pogačnik, ki pravi, da bi moral Eko sklad prevzeti tudi potresno sanacijo stavb, pri čemer brez potresne ne bi bilo energetske.

112

Intervju "Rome bolj kot etnična pripadnost v očeh večine opredeljuje drugačen način življenja"

"Spodbujati moramo preučevanje kulture, razvoj in ohranjanje jezika in identitete tudi pri Romih samih. Samozavestni Romi se bodo lažje vključevali v družbo," je prepričana Vera Klopčič, ki je preučevala zgodovino in stanje romske skupnosti v Sloveniji.

49

Slovenija Srednje šole po težavah z avtobusnimi prevozi: "Nihče nas ni vprašal za kakršne koli podatke"

Po težavah, ki so jih z avtobusnimi prevozi v prvih šolskih dneh imeli dijaki na jugovzhodu Slovenije, na tamkajšnjih srednjih šolah opozarjajo, da v prenovo voznih redov niso bili vključeni. Nihče jih ni, denimo, vprašal po številu dijakov ali urnikih.

202

Slovenija Kako "vroča" bo politična jesen?

Politolog Miro Haček za jesen napoveduje nadaljevanje tempa padanja podpore Gibanju Svoboda in spremembe na politični desnici. Filozof Boris Vezjak pa poudarja, da premierja Roberta Goloba ves čas rešuje skrajno udobna večina v parlamentu.

191

Intervju o slovenščini Kozma Ahačič: "Največ škode lahko naredijo preveč sproščeni telebani in preveč zadrti izobraženci"

"Slovenščina je bila dobršen del svoje zgodovine v podrejenem položaju, zato je določena previdnost logična" o odnosu do tujk, ki vstopajo v naš vsakdan, pravi Kozma Ahačič, s katerim smo se pogovarjali o trenutnem položaju in prihodnosti slovenščine.

133

Slovenija Zakaj kljub novim voznim redom potniki (še vedno) ostajajo brez prevozov?

S prvim julijem je začel veljati nov potniški vozni red, ki naj bi tako s številom prihodov in odhodov avtobusov kot s prilagoditvijo njihovih tras potnikom olajšal uporabo medkrajevnega potniškega prometa. Se je to res zgodilo?

117

Ljubljana Podgane (še) ne ogrožajo Ljubljane

Miklošičev park je zaradi deratizacije zaprt vse od začetka junija. Deratizacijo je izvajal laboratorij za varno hrano, kjer pravijo, da je deratizacija predvidena v treh sklopih, po vsakem pa je treba počakati tri tedne, da sredstva dosežejo svoj namen.

51
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov