Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Slovenija

Politično s Tanjo Gobec Marjan Šarec: Marto Kos čakajo kri, znoj in solze

Ljudmila Novak je ob imenovanju Marte Kos za evropsko komisarko povedala, da ni presenečena, da se je menjava zahtevala prav od Slovenije. Marjan Šarec pa je spomnil, da kandidatko čaka težka naloga in da imajo težave tudi druge države.

3

Deportacije prosilcev za azil "Tukaj sem si ustvaril življenje"

Arinze Bauldwin je pribežal iz Nigerije, ker se je bal za lastno življenje. Je grafični oblikovalec, v Sloveniji pa dela v podjetju s hitro prehrano. V Ljubljani živi od junija lani, zdaj pa ga želi naša država deportirati. In ni edini primer.

86

Slovenija V Kopru shoda nasprotnikov in zagovornikov splava

Zavod mreža za življenje in enakopravnost je organiziral prvega od treh za letos predvidenih Pohodov za življenje. Dogodek je potekal v Kopru pod geslom Vsak nerojeni otrok je človek. Sočasno je v mestu potekal tudi shod zagovornikov splava.

14

Slovenija Med novostmi na Univerzi v Ljubljani tudi finančne spodbude za nadarjene študente

Univerza v Ljubljani v študijskem letu napoveduje nekaj novosti. Študentkam in študentom bodo na voljo mednarodne akademske izmenjave, že v času študija jim bodo omogočili karierne priložnosti in razvoj. Pripravljajo tudi strategijo za nadarjene študente.

22

Združeni narodi Premier na vrhu o prihodnosti predstavil koncept vodne diplomacije. ZN sprejel pakt za prihodnost.

Združeni narodi so sprejeli pakt za prihodnost, ki naj bi obravnaval izzive od oboroženih konfliktov do podnebnih sprememb in spoštovanja človekovih pravic. Vrha se udeležuje tudi premier Robert Golob z delegacijo, predstavil je koncept vodne diplomacije.

95

Na festivalu Stična mladih 5200 udeležencev

V cistercijanskem samostanu v Stični poteka 43. srečanje katoliške mladine Stična mladih, na katerem se je po ocenah organizatorjev zbralo 5200 udeležencev. Zanje je 250 prostovoljcev pripravilo obširen kulturni, duhovni in zabavni program.

46

Več novic iz Slovenije

Nadarjeni učenci: Prepuščeni dobri volji učiteljev

Ukvarjanje z nadarjenimi v šoli, tudi tistimi v samem svetovnem vrhu olimpijad v znanju, je v veliki meri prepuščeno dobri volji učiteljev, šol in društev. Pogosto skoraj na pogon prostovoljstva.

78

Gluhi opozarjajo, da želijo biti del vključujoče družbe

V zvezi društev gluhih in naglušnih ob mednarodnem dnevu pozivajo k vključenosti gluhih v družbo in opozarjajo na vsakdanje izzive, s katerimi se spoprijemajo, kot so omejen dostop do informacij, zaposlitvene možnosti in izobraževanje.

1

Na kupljene prenosne računalnike je treba namestiti še programe. Nakup bo tako še dražji.

Nakup 13 tisoč prenosnih računalnikov je, kot kaže, še dražji, kot je bilo znano doslej. TV Slovenija je razkrila, da davkoplačevalce čaka še tretji strošek. Potrebna je namreč namestitev operacijskega sistema na prenosnike, da bi bili sploh uporabni.

157
Oglasno sporočilo

Mojmojster izbor strank 2024 - najbolje ocenjeni izvajalci

Vsak, ki je kdaj gradil, se znajde pred veliko dilemo: kateremu izvajalcu zaupati gradnjo ali prenovo? Odločitev ni lahka, saj gre za vaše življenjske prihranke in velik časovni vložek.

Več

Lokalne novice

Maribor Dom Danice Vogrinec s tožbo zahteva milijon evrov za delo med epidemijo

Dom Danice Vogrinec v Mariboru toži državo in zahteva milijon evrov povračila stroškov dela zdravstvenega osebja med epidemijo covida-19.

5

Goriško Za pomoč smučišču Kanin država želi prenos lastništva, za drugi del pa predlaga zasebnega vlagatelja

Po dveh mesecih so na bovški občini dobili odgovor države glede načrtov s smučiščem na Kaninu. Prvi pogoj za državno pomoč je prenos lastništva in služnosti ter gradbenega dovoljenja z občine na državo, za zgornji del pa predlagajo zasebnega vlagatelja.

1

Dolenjska Anonimni darovalec za prizidek k osnovni šoli Stična prispeval 3,6 milijona evrov

V Stični so odprli nov prizidek k tamkajšnji osnovni šoli, ki ima veliko posebnost – denar zanj je zagotovil anonimni darovalec, ki je prispeval 3,6 milijona evrov. Tako ima lahko vseh 660 šolarjev zdaj pouk na eni lokaciji.

39
Več

Izbor

Bomo prehiteli potres? Kje je potresna sanacija? Zakaj na potresno ogrožene stavbe lepimo stiropor?

"To, da se nam čim manj objektov podre ob potresu, je zagotovo tudi ekološko," je v intervjuju za MMC opozoril inženir Andrej Pogačnik, ki pravi, da bi moral Eko sklad prevzeti tudi potresno sanacijo stavb, pri čemer brez potresne ne bi bilo energetske.

112

Intervju "Rome bolj kot etnična pripadnost v očeh večine opredeljuje drugačen način življenja"

"Spodbujati moramo preučevanje kulture, razvoj in ohranjanje jezika in identitete tudi pri Romih samih. Samozavestni Romi se bodo lažje vključevali v družbo," je prepričana Vera Klopčič, ki je preučevala zgodovino in stanje romske skupnosti v Sloveniji.

49

Slovenija Srednje šole po težavah z avtobusnimi prevozi: "Nihče nas ni vprašal za kakršne koli podatke"

Po težavah, ki so jih z avtobusnimi prevozi v prvih šolskih dneh imeli dijaki na jugovzhodu Slovenije, na tamkajšnjih srednjih šolah opozarjajo, da v prenovo voznih redov niso bili vključeni. Nihče jih ni, denimo, vprašal po številu dijakov ali urnikih.

202

Slovenija Kako "vroča" bo politična jesen?

Politolog Miro Haček za jesen napoveduje nadaljevanje tempa padanja podpore Gibanju Svoboda in spremembe na politični desnici. Filozof Boris Vezjak pa poudarja, da premierja Roberta Goloba ves čas rešuje skrajno udobna večina v parlamentu.

191

Intervju o slovenščini Kozma Ahačič: "Največ škode lahko naredijo preveč sproščeni telebani in preveč zadrti izobraženci"

"Slovenščina je bila dobršen del svoje zgodovine v podrejenem položaju, zato je določena previdnost logična" o odnosu do tujk, ki vstopajo v naš vsakdan, pravi Kozma Ahačič, s katerim smo se pogovarjali o trenutnem položaju in prihodnosti slovenščine.

133

Slovenija Zakaj kljub novim voznim redom potniki (še vedno) ostajajo brez prevozov?

S prvim julijem je začel veljati nov potniški vozni red, ki naj bi tako s številom prihodov in odhodov avtobusov kot s prilagoditvijo njihovih tras potnikom olajšal uporabo medkrajevnega potniškega prometa. Se je to res zgodilo?

117

Ljubljana Podgane (še) ne ogrožajo Ljubljane

Miklošičev park je zaradi deratizacije zaprt vse od začetka junija. Deratizacijo je izvajal laboratorij za varno hrano, kjer pravijo, da je deratizacija predvidena v treh sklopih, po vsakem pa je treba počakati tri tedne, da sredstva dosežejo svoj namen.

51
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov