Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Svet

Bližnji vzhod Izrael krepi napade na Libanon, ki so zahtevali že najmanj 182 žrtev, več kot 700 je ranjenih

Izraelska vojska krepi napade na cilje Hezbolaha v Libanonu. Libanonsko zdravstveno ministrstvo je sporočilo, da je umrlo najmanj 182 ljudi, še 700 je ranjenih. Predstavnik izraelske vojske Daniel Hagari ni izključil možnosti kopenske ofenzive v Libanon.

35

ZDA 2024 Trump pravi, da v primeru poraza ne bo več kandidiral za predsednika

Donald Trump pravi, da v primeru poraza na novembrskih predsedniških volitvah leta 2028 ne bo več kandidiral. 78-letni Trump je bil republikanski kandidat na zadnjih trojih volitvah zapored in je v zadnjih osmih letih korenito preoblikoval stranko.

1

Deželne volitve Zmaga socialdemokratov v Brandenburgu prinesla Scholzu vsaj nekaj olajšanja

Na volitvah v deželni zbor v Brandenburgu so zmagali socialdemokrati, ki so osvojili 30,9 odstotka glasov. Na drugo mesto se je z 29,2 odstotka uvrstila skrajno desna Alternativa za Nemčijo, ki so ji ankete napovedovale zmago.

48

Vojna v Ukrajini Zelenski prispel v ZDA, kjer bo Bidnu, Trumpu in Harris predstavil "zmagoviti načrt"

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je prispel v ZDA, kjer bo predsedniku Joeju Bidnu predstavil "zmagoviti načrt" Kijeva za končanje vojne v državi, ki traja že dve leti in pol.

66

Švica Volivci na referendumu zavrnili predlog o večji zaščiti biotske raznovrstnosti

Na referendumu v Švici so volivci zavrnili pobudo za večjo zaščito biodiverzitete, s katero so si predlagatelji prizadevali, da bi bilo zaščitenih več živalskih in rastlinskih habitatov. Nasprotniki so prepričani, da bi to škodilo poslovnemu razvoju.

8

Južna Amerika V bolivijskem mestu spopadi med privrženci nekdanjega in trenutnega predsednika

V nedeljo so se na ulicah bolivijskega mesta El Alto spopadli policisti in podporniki trenutnega predsednika države Luisa Arceja na eni strani, in privrženci, ki so zvesti nekdanjemu predsedniku države Evu Moralesu, na drugi.

15

Več novic iz sveta

Evropa Hrvaška vlada želi dodatno omejiti uporabo tobačnih izdelkov

Hrvaška vlada je v javno razpravo dala predlog sprememb zakona o omejitvi uporabe tobačnih in sorodnih izdelkov, s katerim želi dodatno omejiti uporabo ogrevanih tobačnih izdelkov in prodajo nikotinskih izdelkov, ki so mladoletnikom še vedno dostopni.

4

Svet ZDA: Zaostrovanje razmer na Bližnjem vzhodu ni v najboljšem interesu Izraela

Generalni sekretar ZN-a Antonio Guterres je opozoril, da se Libanon lahko spremeni v drugo Gazo, zaskrbljenost nad stopnjevanjem napetosti pa so izrazili tudi Združeno kraljestvo, EU in ZDA.

68

Bližnji vzhod Netanjahu: Če Hezbolah ni razumel sporočila, vam obljubim, da ga bo

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je po nizu napadov in eksplozij v Libanonu ta teden dejal, da je Izrael udaril po Hezbolahu na način, kot si ga ta ni mogel predstavljati.

136

Premier na vrhu o prihodnosti predstavil koncept vodne diplomacije. ZN sprejel pakt za prihodnost.

Združeni narodi so sprejeli pakt za prihodnost, ki naj bi obravnaval izzive od oboroženih konfliktov do podnebnih sprememb in spoštovanja človekovih pravic. Vrha se udeležuje tudi premier Robert Golob z delegacijo, predstavil je koncept vodne diplomacije.

109
Več

Evropska unija

Zelena luč Sveta EU-ja za denarno pomoč za odpravo posledic lanskih poplav

Svet EU-ja je podprl izplačilo sredstev iz evropskega solidarnostnega sklada za odpravo posledic lanskih poplav. Izplačilo 428 milijonov evrov bo moral Evropski parlament potrditi še na plenarnem zasedanju. Nakazilo gre pričakovati do konca leta.

1

Marjan Šarec: Marto Kos čakajo kri, znoj in solze

Ljudmila Novak je ob imenovanju Marte Kos za evropsko komisarko povedala, da ni presenečena, da se je menjava zahtevala prav od Slovenije. Marjan Šarec pa je spomnil, da kandidatko čaka težka naloga in da imajo težave tudi druge države.

28

Bruselj in Peking nista rešila spora o električnih avtomobilih, vendar nadaljujeta pogovore

Evropska komisija je sporočila, da s Kitajsko nadaljuje pogovore o carinah EU-ja na električna vozila, izdelana na Kitajskem, in bi lahko ponovno preučila dogovor o minimalnih cenah, ki ga je EU predhodno zavrnila.

70

Von der Leyen v Kijevu: EU bo Ukrajini posodil 35 milijard evrov

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je v Kijevu napovedala, da bo Evropska unija Ukrajini v okviru zaveze skupine G7 namenila posojilo v vrednosti 35 milijard evrov.

117
Več

Izbor

FOCAC "Kitajska želi zgraditi zavezništvo z Afriko in skupaj z njo oblikovati mednarodno ureditev"

Letošnji kitajsko-afriški vrh, ki je v Pekingu potekal ta mesec, je pokazal, da si želi Kitajska še okrepiti odnose z afriškimi državami in skupaj z njimi vplivati na mednarodno ureditev, je dejal analitik Christian Geraud Neema.

203

Bližnji vzhod Izrael o sabotaži brezžičnih naprav še vedno molči. Načrt naj bi izdelala obveščevalna enota 8200.

Po navedbah izraelskih in zahodnih medijev naj bi pri načrtovanju operacije, v kateri so v pozivnike pripadnikov Hezbolaha namestili majhno količino razstreliva, sodelovale izraelska obveščevalna služba Mosad, izraelska vojska in obveščevalna enota 8200.

133

Ob 10. obletnici "Referendum za neodvisnost leta 2014 je bil neke vrste škotska politična pomlad"

Na referendumu o neodvisnosti 18. septembra leta 2014 so se Škoti odločili, da ostanejo pod okriljem Združenega kraljestva, a glasovanje je vseeno prebudilo njihovo politično zavest, ugotavlja Alenka Jelen z univerze v Stirlingu na Škotskem.

12

Intervju "Najagresivnejšo politiko proti velikim zverem imajo v severni Evropi, najstrpnejši so na jugu"

V Evropi največ škode na domačih živalih povzroči volk, na drugem mestu je medved. Če upoštevamo število posameznikov vrste, pa največ škode povzroči rosomah, saj v Skandinaviji za uplenjene severne jelene izplačujejo visoke odškodnine, pravi Miha Krofel.

100

ZDA 2024 Od uboja v dvoboju do posredovanja vrhovnega sodišča: zgodovina najbolj norih volitev v ZDA

Ob vseh preobratih in dramatičnih dogodkih se zdi, da so letošnje predsedniške volitve v ZDA daleč najbolj nepredvidljive – a Američani so imeli tudi v preteklosti že precej drame.

187

ZDA 2024 Soočenje: Trump Kamalo Harris obtožil "marksističnih teženj". Harris: Za Trumpom ostalo opustošenje.

V Filadelfiji sta se soočila kandidata za predsednika ZDA, Kamala Harris in Donald Trump. Soočenje je minilo v znamenju medsebojnih osebnih napadov. Trump je pogosto govoril o kriminalu, Kamala Harris mu je očitala, da se mu tuji voditelji posmehujejo.

384

Borec proti apartheidu Albie Sachs, neutrudni borec za pravičnejšo družbo, ki ga niso ustavili ne zapor ne bombe

"Svojih poškodb ne vidim kot žrtve. Žrtev bi bila, če ne bi nič naredil, kajti tako bi žrtvoval svoje dostojanstvo, svoje najgloblje sanje," pravi Albie Sachs, nekdanji južnoafriški ustavni sodnik in predan borec proti apartheidu.

36
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov