V Sundance Resortu vas na vsakem koraku pričaka razkošje. Foto:
V Sundance Resortu vas na vsakem koraku pričaka razkošje. Foto:
Necker Island
Necker Island. Vas je zamikalo, kajne?
The Clarence
The Clarence ne stoji ob plaži in obali, a je vseeno izjemno priljubljen.

Spletna stran Profesional Travel Guide je sestavila spisek devetih najbolj razkošnih hotelov oziroma letovišč, ki jih imajo v lasti slavni in bogati prebivalci Hollywooda.

Sundance Resort, Utah (lastnik Robert Redford)
To ekološko usmerjeno letovišče ob vznožju gore Timpanogos zahvaljujoč slavnemu lastniku ponuja obilico kakovostne zabave. V poletnih mesecih goste šestkrat tedensko zabavajo muzikali, po želji si je mogoče ogledati tudi indie filme in dokumentarce, Redford pa svojim gostom ponuja tudi tečaje slikanja.

Necker Island, britanski Deviški otoki (lastnik Richard Branson)
Richard Branson je britanski magnat, najbolj znan po konglomeratu podjetij Virgin. Njegovo zasebno letovišče spada med ene najbolj razkošnih in najdražjih na Karibskem otočju, rezerviranih le za izbrance. Gostje lahko najamejo celoten otok, a zanj morajo odšteti od 23.500 ameriških dolarjev naprej. Na noč.

Turtle Inn, Belize (lastnik Francis Ford Coppola)
Tri kilometre zunaj mesta Placencia v Belizeju v vsaki izmed 18 razkošnih sob to letovišče ponuja sanjski razgled na modro morje in peščeno plažo. Ker je Coppola tudi lastnik pregrešno dragega Blancaneaux Loungea v bližnjem San Ignaciu, ki je urejen v slogu džungle, si veliko petičnih gostov nekaj nočitev rezervira v enem, nekaj pa v drugem hotelu.

The Clarence, Irska (lastnik Bono)
Stavba na Wellington Quayu v Dublinu je bila od postavitve leta 1852 propadajoča stavba srednjega razreda, dokler ni leta 1996 doživela prave "reinkarnacije". Takrat jo je kupil Bono, irski zvezdnik glasbene skupine U2, in jo spremenil v eleganten, 50-sobni hotel za bogataše.

The Mission Ranch Resort, Kalifornija (lastnik Clint Eastwood)
Igralcu in režiserju Clintu Eastwoodu je uspelo, da letovišče ob reki Carmel slovi po svoji preprosti opremljenosti in cenah, dostopnih ne le odstotku ali dvema najbolj premožnih, istočasno pa ga je ohranil kot enega najbolj zaželenih zatočišč pred "norim svetom". Nekdanji ranč je spremenil v edinstven hotel, opremljen v slogu kmetije.

Cypress Inn, Kalifornija (lastnica Doris Day)
Samo nekaj kilometrov (ob obali) naprej od Clintonovega hotela stoji še en ponos ob reki Carmel - stavba Cypress Inn, ki jo že skoraj tri desetletja izjemno uspešno vodita Doris Day in njen sin Terry Meltcher. Posebnost tega hotela, ki je bil v sredozemskem slogu zgrajen leta 1929, je, da z odprtimi rokami sprejema tudi hišne ljubljenčke, zato se po ogromnem vrtu ves čas sprehaja več psov.

Cardozo Hotel, Florida (lastnica Gloria Estefan)
Lastnika tega hotela ob znameniti obali Miamija sta pevka Gloria Estefan in njen mož, Emilio Estefan. Leta 1939 zgrajeni hotel je priljubljeno zatočišče zvezdnikov, radi pa ga imajo tudi vsi oboževalci salse.

A. P.