Konec tedna se je tudi ta otoška država v Indijskem oceanu pridružila vse daljšemu seznamu držav s potrjenimi primeri novega koronavirusa, potem ko sta dva člana osebja letovišča Kuredu Island Resort & Spa na atolu Lhaviyani testirala pozitivno na virus.

Virusa naj bi se nalezla od italijanskega turista, ki je bil na testu po prihodu v domovino pozitiven.

Iz previdnostnih ukrepov so za celotno letovišče odredili karanteno, pri čemer ne gostje ne osebje do preklica ne morejo zapustiti tega otoškega raja, poroča CNN.

"Začasni ukrepi bodo v veljavi, dokler oblasti ne odredijo konca karantene na otoku," so zapisali v izjavi na spletni strani Kuredu Island Resort & Spa.

Namestitve, ki jih ta pregrešno draga destinacija ponuja, vključujejo vile z zasebnimi bazeni, obalne bungalove in obalne vile z džakuziji.

Za goste bo dobro poskrbljeno

"V tem času ne bo nobenih poletov z otoka in nanj. Otok je dobro založen z vsemi nujnimi potrebščinami in prepričani smo, da bo za vse dobro poskrbljeno," so sporočili iz letovišča, ki je od prestolnice Male oddaljeno 35 minut vožnje s hidroplanom.

Za vse, ki so prišli v stik z obema okuženima bolnikoma, so odredili samoizolacijo in bodo naslednja dva tedna pod nadzorom, oblasti pa so se iz previdnosti odločile, da celotnemu letovišču odredijo karanteno.

Tisti, ki niso v samoizolaciji, bodo sicer imeli kar nekaj možnosti, kako preganjati dolgčas. Aktivnosti, ki jih Kuredu ponuja, vključujejo potapljanje, jadranje na deski in kajtanje, letovišče pa ima tudi izjemen velnes ‒ čeprav ni jasno, kaj od tega bo dejansko še vedno na voljo.

Oblasti so tudi prepovedale vstop na Maldive vsem potnikom iz Italije ‒ tudi tranzitnim ‒, pa tudi tistim, ki so obiskali Italijo v zadnjih dveh tednih.