Janković je zatrdil, da lahko z njim sodelujejo vsi, ki sprejemajo njegov program. Foto: MMC RTV SLO/Gašper Petovar
Janković je zatrdil, da lahko z njim sodelujejo vsi, ki sprejemajo njegov program. Foto: MMC RTV SLO/Gašper Petovar

"4. decembra ne odločate o nas, odločate o svoji prihodnosti. Odločate o tem, ali boste generacijam, ki prihajajo, dali državo, ki jih spoštuje in jim omogoča s svojim znanjem, da dobijo priložnost tisti, ki so boljši, ki so uspešni, in da cenimo uspeh. Odločate o tem, ali se lahko ponašamo z državo, ki bo mednarodno uspešna. Jaz in moje kolegice in kolegi to verjamemo, zato smo tu," je zatrdil.

V svojem govoru se je dotaknil tudi denarja, ki ga je dal svojemu sinu Juretu in se ob tem ponovno vprašal, kaj je narobe, če da oče svojemu sinu 129.000 evrov, in ob tem poudaril, da je v dvorani njegova žena, mama, tašča in tast, ni pa njegovih sinov, "ker nočeta delati svojemu očetu škode".

"Slovenija bo najboljša država v Evropi"
Pred konvencijo je še enkrat poudaril, da so v njegovi ekipi dobrodošli vsi, ki sprejemajo strankin program, ki predpostavlja zdravo gospodarstvo, socialno državo in državo optimizma.

Glede svojih morebitnih ministrov je povedal, da mora biti vsak, ki bi želel postati minister, strokovnjak na svojem področju, hkrati pa mora biti ekipni igralec. Obenem je zatrdil, da ob njegovi zmagi na volitvah ne bo nobenega politikantskega kupčkanja. Prepričan je, da je okoli sebe zbral sposobne ljudi, ki mu bodo pomagali narediti Slovenijo najboljšo državo v Evropi. "Brez te ekipe ni nič, ni parlamenta in ni vlade," pa je dejal v svojem govoru na konvenciji.

Povedal je, da je v zadnjem času obiskoval različne dele države, in ti obiski so mu dali veliko veselja, ponosa in optimizma; presenečen je nad številnimi uspešnimi podjetji, ki jih ni poznal.

Široka podpora znanih
Jankovića so na predvolilni konvenciji pri njegovi kandidaturi podprli številni znani obrazi, med drugimi Milan Kučan, Tone Partljič, Jonas Žnidaršič, Đuro in Tanja Ribič, Tone Tiselj, Rado Mulej, Lado Bizovičar, Matjaž Javšnik in Branko Šturbej.