Slovenija je v krču, kriza je velika, meni Janković. Foto: BoBo
Slovenija je v krču, kriza je velika, meni Janković. Foto: BoBo

"Vsak, ki bo hotel kandidirati, mora imeti dve kompetenci, strokovnost in timsko igro, pa je čisto vseeno, od kod prihaja," je v Kopru dejal ob predstavitvi primorskih kandidatov stranke. "Slovenija je v krču, kriza je velika, tako na področju financ kot v birokraciji in v negativizmu. V tem mi prinašamo spremembo. Slovenija ne more imeti razvoja brez zdravega gospodarstva," je dodal.

Davčne olajšave za zagon
Ljubljanski župan poudarja, da bo treba usposobiti gospodarstvo, pri čemer "ne moremo pozabiti vrhunskih podjetij, nosilcev razvoja na Primorskem, kot so Luka Koper, Intereuropa, Casino Portorož, Hit Nova Gorica, Istrabenz". Janković meni, da je Luka Koper pri tem razvoju eno ključnih podjetij. Izpostavil je tudi pomen tretje razvojne osi, ki je po njegovih besedah nujna. Zagon gospodarstva vidi tudi v davčnih olajšavah na vse investicije, ki prinašajo nova delovna mesta in dodano vrednost.

Intervencijski zakon bo zagotovil, da se plače in pokojnine ne bodo nižale. Poleg tega zagovarja enotno Mestno občino Koper, saj meni, da je občin preveč.

Predstavil primorske kandidate
Predsednik stranke je predstavil primorske kandidate na svoji listi, med njimi zdajšnjega podžupana občine Piran in podjetnika Gašparja Mišiča, ki bo kandidiral v volilnih okrajih Piran in Koper mesto, zdravnico Lejlo Hercegovac, ki bo kandidirala v Izoli, absolventko višje poslovne šole v Kopru Tino Komel, ki bo kandidirala na koprskem podeželju.

Diplomant glasbenega konservatorija v Trstu in absolvent koprske Fakultete za management Aljoša Jerič bo kandidiral na Krasu, magistrica znanosti Damijana Hrabar v Ilirski Bistrici, ekonomist Jerko Čehovin pa v Postojni.