Vse o kandidatih za novih 90
Vse o kandidatih za novih 90 "prebivalcev" parlamenta boste lahko izvedeli na RTV Slovenija. Foto: MMC RTV SLO
RTV Slovenija
Volilni portal
Na MMC-ju bomo v okviru predvolilne kampanje pripravili klepete z vsemi strankami oz. listami, ki se bodo za poslanske sedeže potegovali v vseh volilnih enotah. Foto: MMC RTV SLO

Med 14. novembrom in 2. decembrom boste tako lahko na 1. programu Radia Slovenija in 1. programu Televizije spremljali samopredstavitve kandidatov kandidatnih list in njihovih programov, in sicer po radiu vsak delavnik ob 12.45, po televiziji pa v okviru osrednje informativne oddaje Dnevnik. Vrstni red predstavitev bo določil javni žreb 11. novembra.

Radio: Na 1. programu soočenja stališč, na drugem intervjuji s predstavniki liste
Poleg samopredstavitev na Radiu Slovenija pripravljajo tudi posebne tematske predvolilne oddaje, ki bodo dolge 55 minut, predvajali pa jih bodo v terminu oddaje Studio ob 17.00, v katerih bodo kandidati in kandidatne liste predstavili oz. soočili stališča o najbolj perečih notranje-, zunanjepolitičnih, gospodarskih in drugih aktualnih družbenih vprašanjih in predloge za njihovo reševanje. Tudi na Valu 202 se bodo štiri dni v tednu posvečali kampanji pred predčasnimi parlamentarnimi volitvami - od torka do petka ob 12. uri bodo namreč na sporedu 20-minutne volilne oddaje v obliki novinarskega pogovora (intervjuja) z enim predstavnikom kandidatne liste. Razporeditev terminov bo določena z žrebom.

Televizija: Soočenja, posebne oddaje
Predvolilno bo obarvan tudi informativni program Televizije Slovenija, saj pripravljajo sedem soočenj kandidatov, ki bodo na sporedu ob 20. uri na 1. programu, in sicer:
- 15. novembra 110-minutno soočenje (vodi Slavko Bobovnik)
- 17. novembra 90-minutno soočenje (vodi Tanja Gobec)
- 22. novembra 50-minutno soočenje (vodi Janja Koren)
- 24. novembra 90-minutno soočenje (vodi Rosvita Pesek)
- 29. novembra 50-minutno soočenje (vodi Manica Janežič Ambrožič)
- 1. decembra 90-minutno soočenje (vodi Slavko Bobovnik)

3. decembra ob 19.20 bodo pripravili 14-minutno oddajo z naslovom Kako bomo volili (to bo vodila Rosvita Pese), na volilno nedeljo bodo poročali o volitvah že v okviru Dnevnika, temu pa bo sledila posebna volilna oddaja, ki jo bo vodila Lidija Hren. Dan po volitvah, v ponedeljek, 5. decembra, ob 20. uri pa bodo pripravili 55-minutno oddajo o tem, kako smo volili (tudi to bo vodila Rosvita Pesek).

MMC ima posebno stran, namenjeno volitvam
Tudi na MMC-ju so se na predvolilno kampanjo dobro pripravili - na posebni spletni strani boste lahko vse od 4. novembra obsežno spremljali stranke in njihove kandidate v tekmi za poslanske mandate. Med novostmi velja omeniti volilni termometer, ki bo uporabnikom omogočal, da vsak dan izmerijo priljubljenost strank. Znova se bo zavrtel tudi volilni mlinček, s pomočjo katerega bo mogoče odkriti najbolj sorodno stranko. Ljubiteljem volilnih napovedi pa je namenjena rubrika Nagradni vedež.

Hkrati bomo v Multimedijskem centru v spletno klepetalnico povabili predstavnike vseh strank, ki so se odločile sodelovati v volilni tekmi v vseh volilnih enotah. Na volilni dan, v nedeljo, 4. decembra, bodo sprva v živo spremljali podatke o volilni udeležbi, takoj po zaprtju volišč pa bodo objavili volilno projekcijo in izide volitev ter zbrali povolilne odzive.

Posebne oddaje RTV-Centra Maribor ...
Kandidati za poslanca narodnostnih skupnosti se bodo imeli možnost svojim volivcem predstaviti na lokalnih televizijskih in radijskih postajah, ki delujejo v okviru RTV-centrov Koper in Maribor. Samopredstavitve kandidatov za poslanca madžarske narodne skupnosti bodo predvajali v oddaji Mostovi/Hidak, predvidoma 2. decembra ob 15.05, soočenja pa bodo predvidoma 17. in 24. novembra v oddaji Težišče/Súlypont ob 15.05. Kandidati se bodo predstavljali tudi na Pomurskem madžarskem radiu, in sicer 28. novembra ob 14.30. Kandidate bodo poleg tega soočili v dveh radijskih oddajah, ki bosta na sporedu 30. novembra in 1. decembra ob 11.05.

... in RTV-Centra Koper
Samopredstavitve programov kandidatov za mesto poslanca italijanske narodne skupnosti bodo na sporedu TV-programa za italijansko narodno skupnost od 28. novembra do 1. decembra ob 19.30, soočenje kandidatov bo 2. decembra ob 19.30, predstavitev programov političnih strank in list, ki kandidirajo v vseh volilnih enotah, pa dva dni prej, 30. novembra ob 19.30. Volilno obarvan bo tudi radijski program za italijansko narodno skupnost, kjer bodo možnost kandidatom, da se predstavijo sami, dali po končanem radijskem dnevniku ob 15.50. Kandidate bodo soočili v dveh oddajah, ena oddaja pa bo namenjena soočenju programov strank in list, ki kandidirajo v vseh volilnih enotah.