Erjavec je prepričan, da bo imel DeSUS v naslednjem mandatu dve poslanki. Foto: MMC RTV SLO
Erjavec je prepričan, da bo imel DeSUS v naslednjem mandatu dve poslanki. Foto: MMC RTV SLO
DeSUS predstavil kandidate za poslance

Stranka upokojencev bo na parlamentarnih volitvah s svojimi imeni nastopila v vseh volilnih okrajih.

Med kandidati trije župani
Na volitvah bo imela več kandidatk, kot je predvideno z zakonom, najmlajša med njimi, Tea Konrad iz Postojne, pa ima 27 let. Erjavec je prepričan, da bo imel DeSUS po volitvah vsaj dve poslanki.

Med širši javnosti bolj znanimi imeni je predsednik DeSUS-a kot kandidate stranke omenil župane Slovenj Gradca, Kamnika ter občine Miren - Kostanjevica, Matjaža Zanoškarja, Toneta Smolnikarja in Zlatka Marušiča.

Na listi tudi sindikalista, veleposlanik in novinar
Za DeSUS bosta kandidirala sindikalista Doro Hvalica in Dušan Rebolj, med znanimi imeni pa so še nekdanji veleposlanik Drago Mirošič, nekdanji urednik Dela in novinar Mitja Meršol, svetovalec uprave Darsa Jože Zimšek, Dušan Krajnik (javnostije znan po zadnjih županskih volitvah v Škofji Loki) ter nekdanja generalna sekretarka LDS-a Meta Vesel Valentinčič.

Na listi DeSUS-a bodo jeseni kandidirali tudi trije od štirih zdajšnjih poslancev stranke. V Žalcu, kjer je pred štirimi leti kandidiral Ivan Jelen, se bo za vnovični mandat v parlamentu potegoval sam Karl Erjavec. Jelen se namreč volitev kot kandidat ne bo več udeležil.

DeSUS predstavil kandidate za poslance