Foto:
Foto:

Karl Erjavec je ob tem pojasnil, da DeSUS-a za zdaj k sodelovanju ni povabila še nobena politična opcija. Neformalni pogovor je imel Erjavec le z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem, s katerim se je pogovarjal o možnosti sodelovanja DeSUS-a v levi koaliciji.

Erjavec: Pahor nima dovolj izkušenj za mandatarja
Prvi mož stranke upokojencev je prepričan, da zadnji napadi nanj kažejo na to, da si neformalna koalicija ne želi sodelovanja z njimi. Kljub temu sam ne izključuje povezovanja z levim trojčkom.

Erjavec se sicer ne strinja z načinom postavljanja mandatarja v levi koaliciji, saj po njegovih ocenah predsedniki strank neformalne leve koalicije nimajo dovolj izkušenj za mesto mandatarja - tudi Borut Pahor, prvak SD-ja, ne. Eden od možnih kandidatov za predsednika vlade pa bi lahko bil po njegovem mnenju prav Janković.

"To je demokracija. Vsak ima pravico, da izrazi svoje stališče, tudi minister Erjavec," se je na to trditev odzval Pahor, ki je še dejal, da o mandatarju po svoji presoji odloča predsednik države, novega premierja pa bo nato izvolil državni zbor.

DeSUS zanimata ministrstvi za delo in obrambo
DeSUS po volitvah pričakuje ustrezno delitev mest v vladi glede na rezultat. Zanima jih predvsem ministrstvo za delo, Erjavec pa bi rad končal tudi projekte na obrambnem ministrstvu. Strankin osnovni cilj je, da državljani s polno delovno dobo pridejo do 700 evrov pokojnine.