Janša: Vzpon članov SDS-a na Triglav je napoved političnega vzpona na vrh. Foto: MMC RTV SLO
Janša: Vzpon članov SDS-a na Triglav je napoved političnega vzpona na vrh. Foto: MMC RTV SLO
Na vrhu Triglava 150 članov SDS-a

Janša je spomnil, da so se člani stranke na Triglavu zbrali tudi v predvolilnem času pred štirimi leti: "Ugotavljali smo, da je na nebu sicer tudi nekaj sivih oblakov, ki so simbolizirali barve preteklosti." Na obzorju pa je bilo takrat po njegovih besedah "rumeno sonce in modro nebo". In ravno ti dve barvi, ki sta tudi barvi Evrope, sta opredelili novo slovensko pot, je poudaril. "Slovenija je pred štirimi leti stopila na novo pot, tako da je danes na pravi poti."

SDS v še boljši kondiciji kot leta 2004
SDS je po štirih letih v dobri oz. še boljši kondiciji, je zatrdil prvak te stranke in dodal, da so se v zadnjem letu sicer bolj trudili za uspehe Evrope in Slovenije znotraj Evrope, da pa bodo prihodnja štiri leta vso energijo usmerili v delo za dobrobit Slovenije.

Janša je prepričan, da je vzpon članic in članov SDS-a na Triglav napoved političnega vzpona na vrh. Na vprašanje, kaj torej z vzponom sporoča političnim tekmecem, je odvrnil, da le to, da je Triglav tu že dolgo časa, da še bo in da so veseli vsakega, ki pride na vrh, tudi morebitnih političnih tekmecev.

Stranka se zavzema za povezovanje
Stranka premierja Janše naj se z javnomnenjskimi raziskavami, ki napovedujejo precejšnjo izenačenost SDS-a in SD-ja, ne bi ukvarjala. Sicer pa SDS po njegovih besedah nadaljuje svojo povezovalno politiko in tako naj bi bilo tudi v prihodnje. V stranki menijo, da so za prihodnost države pomembni ravno "nadaljnji razvoj, nadaljnja gospodarska rast, pravična delitev ustvarjenega in tudi povezovalna politika". SDS zato pred volitvami roko ponuja vsem, saj je proti "kakršni koli politiki izključevanja".

14. tradicionalni letni tabor SDS-a se je z vzponom na Kredarico in odprtjem pričel že v petek. Med udeleženci so bili tudi poslanci Jože Tanko, Rudolf Petan, Alenka Jeraj, Mitja Ljubeljšek, Bojan Homan, Franc Sušnik, Ivan Grill in Franci Pukšič.

Na vrhu Triglava 150 članov SDS-a