Do 21. avgusta naj bi bile znane kandidatne liste vseh strank, nejevolja nekaterih pa pri tem že bruha na površje. Foto: RTV SLO
Do 21. avgusta naj bi bile znane kandidatne liste vseh strank, nejevolja nekaterih pa pri tem že bruha na površje. Foto: RTV SLO
Razočarani prezrti kandidati

Uradno je sicer za zdaj listo kandidatov potrdil le DeSUS, druge stranke pa napovedujejo, da bodo to storile v prihodnjih dveh tednih, torej najpozneje do 21. avgusta, ko se začne uradna volilna kampanja. Zadnji čas za vložitev kanidatur pa je 27. avgust.

Drobnič zaradi izgube mesta v Ribnici zapustil NSi
Kot poroča TV Slovenija, nekateri, ki so se želeli spustiti v volilno tekmo, niso oz. ne bodo uvrščeni na kandidatno listo, zato ponekod že prihaja do slabe volje.

Med razočaranimi se je denimo znašel Janez Drobnič. Ker ga NSi ni kandidiral v Ribnici, je izstopil iz stranke, izjav o morebitni kandidaturi za novo stranko KDS pa za zdaj ne daje.

DeSUS: Zaradi izpada iz liste izkaznico vrnil Rajsar
Člansko izkaznico je vrnil tudi Tone Rajsar. Na svetu DeSUS-a je namreč izvedel, da ni več kandidat upokojenske stranke v Kamniku, saj ga bo tam nadomestil kamniški župan Tone Smolnikar, ki naj bi imel za izvolitev več možnosti.

SD: Štirje kandidati se hudujejo zaradi Ropa
Razočaranja je mogoče zaslediti tudi v drugih strankah, na primer v SD-ju. Štirje kandidati, ki zaradi Antona Ropa, ki lahko pri kandidaturi izbira med Fužinami, Murglami in Spodnjo Šiško, ne vedo, v kateri okraj bodo umeščeni. Miloš Pavlica pa je sporočil, da na letošnjih parlamentarnih volitvah ne bo kandidiral.

SDS: Razočaran je Starman
Slabe volje ne skriva tudi Bojan Starman iz SDS-a, ki so mu sporočili, da na listo ne bo uvrščen, ker naj bi bil premalo politično aktiven. Starman je prepričan o nasprotnem - da je delo poslanca opravljal korektno.

Razočarani prezrti kandidati