Prvaka SD-ja ne moti ustanovitev nove stranke tik pred volitvami. Foto: MMC RTV SLO
Prvaka SD-ja ne moti ustanovitev nove stranke tik pred volitvami. Foto: MMC RTV SLO

"Jesenske volitve bodo en sam rokenrol," je dejal v Novi Gorici, kjer se je udeležil Super družbe v organizaciji Mladega foruma SD-ja, ob tem pa zavrnil možnost oblikovanja velike koalicije s SDS-om, saj bi bila to, po njegovih besedah, medvedja usluga Sloveniji.

"Storil bom vse, zlasti ob pomoči mladih, da ne bomo le uspeli, ampak tudi zmagali," je poudaril Pahor, ki pravi, da se bosta za zmago na volitvah pomerila SD in SDS, pri čemer "bomo mi tisti, ki bomo slavili relativno zmago in verjetno dobili mandat za sestavo vlade", optimistično pojasnjuje predsednik SD-ja.

Javnomnenjske raziskave ga ne skrbijo
Komentiral je tudi zadnje javnomnenjske raziskave, ki kažejo prednost SDS-a pred SD-jem, a se z njimi ne obremenjuje. "Nikoli nisem počil od veselja, ko so nam pokazale vodstvo, in nikoli nisem umrl od žalosti, ko so nam pokazale slabe rezultate," je bil njegov komentar. Ob tem je izpostavil, da želijo v SD-ju s spremembami pripeljati Slovenijo med najbolj konkurenčne in hkrati najbolj solidarne države.

Brez komentarja o krščanskih demokratih
Govoril je tudi o ustanovitvi stranke Slovenski krščanski demokrati, ki jo razume kot "pravico političnega združevanja na temelju človekovih pravic", dejstva, da je bila ustanovljena tik pred volitvami, pa ni želel komentirati.

Izredne seje državnega zbora pred volitvami se mu ne zdijo primerne, saj, po njegovem mnenju, služijo le propagandi, hkrati pa naj bi bile dodaten dokaz, da velika koalicija ni mogoča, saj po njegovih besedah neutemeljeni napadi SDS-a, njegov način politike in diskvalifikacije tekmecev ne prinašajo pozitivnih sinergij za Slovenijo.

M. R.