Golobič pravi, da je Zares trdno na strani pravih žrtev v državi (revnih) in da bo tako ostalo tudi po volitvah. Foto: MMC RTV SLO
Golobič pravi, da je Zares trdno na strani pravih žrtev v državi (revnih) in da bo tako ostalo tudi po volitvah. Foto: MMC RTV SLO
Zares za drugačno politiko

"Veliko je dima, ogromno se je kadilo v teh štirih letih in dima ni brez ognja," je poudaril Golobič. Kot je dejal, gre za "ogenj korupcije, ogenj klientelizma, ogenj talibanskega razumevanja svobode medijev in tiska". "To je ogenj balkanskega pojmovanja prava in ta ogenj je v tem mandatu obliznil celo Slovenijo," je menil.

Poslanci Zaresa odločeni živeti za politiko in ne od nje
Predsednik Zaresa je prepričan, da gre njihovi stranki dobro, to pa zato, ker jih prežemajo energija, znanje in načelnost. Njihovi poslanski kandidati so po njegovih besedah odločeni, da bodo živeli "za politiko in ne od politike". Poleg tega naj bi jih zaznamovalo spoznanje, da je politika "veliko preresna zadeva", da bi jo smeli trajno prepustiti samo politikom. Prav zato prihajajo iz vseh koncev Slovenije in iz različnih poklicev.

Kot je presodil, bi zdajšnji vladarji radi govorili zgolj o prihodnosti, ker naj bi jih bilo sram preteklosti in sedanjosti. Bali naj bi se položiti račune, saj naj bi jih bilo strah sodbe, ki se, pravi prvak Zaresa, glasi, da je že dolgo tega, kar so iztirili iz prave poti.

Golobič: Vladajoči igrajo žrtve
Vladajoči bi radi po Golobičevem mnenju igrali žrtve, pri čemer pa naj bi bile resnične žrtve tisti, ki ne zmorejo doseči praga revščine, brezposelni mladi, ki jih čaka kvečjemu zaposlitev za določen čas brez možnosti najemanja posojil za stanovanja, in tisti obnemogli, za katere ni prostora v domovih po Sloveniji.

Zares za drugačno politiko