Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Svet zabave

Glasba Največ nominacij za grammyja ponovno v roke Beyonce

Ameriška akademija The Recording Academy je prek spletnega dogodka objavila seznam nominirancev za letošnje grammyje, najprestižnejše nagrade, ki si jih lahko prislužijo ustvarjalci v svetu popglasbe.

2

Zanimivosti Trump pomilostil purana z imenom "Koruza"

Odhajajoči ameriški predsednik Donald Trump je ob predstavitvi predsedniških puranov, ki se tradicionalno zgodi pred zahvalnim dnem, izbranega purana pomilostil.

Glasba Jaka Kopač in Danny Grissett v Prvi vrsti

Jaka Kopač in Danny Grissett sta v Prvi vrsti s saksofonom in klavirjem predstavila njuno aktualno glasbeno dogajanje in načrte, tako na domačem kot tujem džezovskem prizorišču.

Zanimivosti Med preletom ameriške divjine odkrit nenavaden kovinski monolit

Med štetjem divje populacije debelorogih ovac so uslužbenci urada za varstvo narave odkrili nenavaden kovinski monolit, katerega izvor ostaja nepojasnjen.

9

Svet znanih Lewis Hamilton končal niz zmag, izgubil je boj na sodišču

Lewis Hamilton je izgubil tožbo glede rabe njegovega imena proti podjetju, ki pod imenom Hamilton prodaja ure.

16

Začetek prazničnega časa Melania Trump pred Belo hišo sprejela božično drevo

Ameriška prva dama Melania Trump je v ponedeljek sprejela 5,6-metrsko drevo, ki bo decembra krasilo Belo hišo.

23

Glasba

Slavje Natalie Lafourcade in Residenteja na latinogrammyjih

Na 21. podelitvi latinogrammyjev sta v Miamiju s po dvema gramofonoma blestela mehiška folk-poppevka Natalia Lafourcade in portoriški raper Residente.

2

Ameriške glasbene nagrade: Taylor Swift že šestič glasbenica leta

V nedeljo so podelili ameriške glasbene nagrade, na katerih je v sklopu podelitve, ki je v živo potekala v Los Angelesu, nagrado za glasbenico leta prejela Taylor Swift.

Božična klasika Feliz Navidad bo 50. obletnico praznovala v novi preobleki

Glasbenik José Feliciano v teh dneh praznuje 50. obletnico od izida svoje dvojezične božične uspešnice Feliz Navidad, ki jo bo počastil z izidom posebne nove verzije skladbe, v kateri med drugim sodelujejo Jason Mraz, Lin-Manuel Miranda, Shaggy in drugi.

2

Skupina BTS pravi, da gre življenje naprej in predstavlja novo ploščo

Južnokorejska pop zasedba BTS je v luči pandemije covida-19 poskrbela za razveselitev oboževalcev. Predstavili so namreč najnovejši studijski album, ki so ga naslovili BE, hkrati pa so mu ob izidu dodali še novi singel z naslovom Life Goes On.

6
Več

Znani

Megan Fox in Machine Gun Kelly prvič na javnem dogodku kot par

Med odpovedjo dogodkov in prireditev sta igralka Megan Fox in glasbenik ter igralec Machine Gun Kelly dobila priložnost, da se javnosti predstavita kot par. Z roko v roki sta se sprehodila po rdeči preprogi ameriških glasbenih nagrad.

12

Celine Dion v sporu s "skrajno preplačanim" agentom ob 13 milijonov

Celine Dion je izgubila 13 milijonov ameriških dolarjev vredno tožbo, v kateri je trdila, da njen nekdanji koncertni agent Rob Prinz dobiva preveliko plačilo za pogajanje o pogodbi, ki bo glasbenici do leta 2026 prinesla skoraj 500 milijonov dolarjev.

19
Več

Zanimivo

Miklavž drive-in obdaruje otroke na Nizozemskem

Tudi decembrski dobri možje bodo morali po državah po svetu svoje dejavnosti prilagoditi pandemiji, nanjo sta očitno dobro pripravljena Miklavž na Nizozemskem in Božiček na Madžarskem.

NBA-jevci prek oceana, da bi skupaj s papežem rekli ne rasizmu

Papež Frančišek je v ponedeljek v Vatikanu sprejel zvezdnike Lige NBA, ki so aktivno vključeni v boj proti rasizmu in krivicam v družbi.

22

Policisti odkrili za pol milijona funtov ukradene filmske memorabilije

Britanskim policistom je uspelo odkriti za pol milijona funtov ukradenih figur in druge memorabilije iz Marvelovih filmov, Vojne zvezd in Transformerjev.

1

Oddaja Total Wipeout je izgubila tekmovalca

V razvedrilni oddaji, ki je znana predvsem po svojem težkem poligonu, prepredenem z nezaslišanimi ovirami, je umrl tekmovalec. Potem ko je s progo opravil, naj bi ga začelo boleti v prsih. Čeprav so ga odpeljali v bolnišnico, je bilo zanj že prepozno.

8
Več

Galerije

Foto "Čudovito!" Obiskovalci navdušeni nad goriljim mladičkom.

V andaluzijskem živalskem vrtu se je gorilji klan povečal – najnovejši član je hitro vzbudil zanimanje in naklonjenost med obiskovalci. Gre za prvo gorilo, skoteno v Andaluziji.

3

Zanimivosti Pravljica iz buč v Pavlovi vasi – zakonca Bračun okrasila skoraj 1000 buč

Upokojena Marija in Milan Bračun sta tudi letos kljub tegobam, ki nastajajo, na svoji domačiji v Pavlovi vasi pri Pišecah ustvarila pravo pravljico iz buč – in to že 16. leto zapored.

9

Zanimivosti Šestletni francoski pianist, ki preigrava Rahmaninova

"V svoji karieri sem spoznal številne nadarjene ljudi, vendar ne takšnih, kot je on," je o šestletnem nadarjenem pianistu Guillaumu Benolielu povedal učitelj klavirja Sergej Kuznjecov.

3
Več

Presek dneva

Izbor

ZDA 2020 Jill Biden – prva prva dama v 231 letih, ki bo obdržala svojo službo

Dr. Jill Biden. Profesorica Jill Biden. Nova prva dama ZDA se v Belo hišo vrača po štirih letih, a bo prva, ki ne bo začasno postavila svoje kariere na stran, ampak namerava še naprej predavati.

208

Fenomen k-popa Za vsako uspešno skupino stojijo močni oboževalci – BTS ni izjema

Da je svetovne oči k-pop obrnil nase, je leta 2012 s svojo pesmijo Gangnam Style poskrbel predvsem Psy, že od leta 2017 pa največ pozornosti privlači sedemčlanska skupina BTS, ki slovi tudi po svoji "vojski" podpornikov.

76

Britanska kraljeva družina "Monarh dobesedno prežema britansko ustavno ureditev"

Institucija britanske kraljeve družine je ena najprepoznavnejših na svetu - in čeprav je danes bolj mešanica obredne in simbolne vloge, britanski monarh še vedno dobesedno prežema britansko ustavno ureditev, meni sogovornik Tadej Zupančič.

20

MMCpodrobno Šejki, kraljice, cesarji, knezi: ustvarjeni v preteklosti, a s pomembnim vplivom na prihodnost

Krona, žezlo, prestol. Moč, dana od bogov. Palače, služabniki, podaniki. Nepredstavljivo razkošje. To je le nekaj asociacij na monarhijo. A kaj od tega je v 45 monarhijah sveta še ostalo? Zakaj jih prebivalci še podpirajo in kaj jim prinašajo?

Glasba Laibach na gradu: prepotrebna koronska subverzija

Scenarija, da se bo svet ustavil, ko bo skupini Laibach po 40 letih delovne dobe simbolično vrnjena delovna knjižica, si ni mogel zamisliti nihče. Pa vendar se je.

29

Družabno “Zdi se, da je marsikateri politik imitacija samega sebe”

Politika nasploh je postala parodija sama sebi, zato satirične oddaje danes ni enostavno ustvarjati, ugotavlja Tilen Artač, novi voditelj satirične oddaje Kaj dogaja?. "Zdi se tudi, da je marsikateri politik imitacija samega sebe," še dodaja.

18
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov