Adele je po dolgem premoru znova navdušila s svojim glasbenim ustvarjanjem. Foto: EPA
Adele je po dolgem premoru znova navdušila s svojim glasbenim ustvarjanjem. Foto: EPA

Večina je album kupila v obliki vinilne plošče ali zgoščenke.

Po pisanju BBC-ja pa uspeh albuma 30 sploh ni tako velik, če ga primerjamo z njenim prejšnjim izdelkom, albumom 25 iz leta 2015, ki so ga že v prvem tednu prodali v 800.000 izvodih.

Britanska pevka je nov album izdala po šestih letih in ga po vzoru prejšnjih naslovila s številko oziroma starostnim mejnikom, ki ga je dosegla med ustvarjanjem.

Novi album je napovedovala že vse od leta 2019. To je bilo tudi leto, ko se je razšla s Simonom Koneckim, direktorjem humanitarne organizacije, s katerim se je leta 2016 stran od oči javnosti poročila, uradno pa ločila marca lani. Pesmi z novega albuma so tako zaznamovane tudi z bolečo izkušnjo razpada zakona, iz katerega pa je, kot je večkrat poudarila, izšla močnejša.

Na drugem mestu lestvice, ki jo pripravlja britanska družba Official Charts Company, je peti studijski album Eda Sheerana z naslovom = (Equals), na tretjem pa album Abbe, Voyage.

BBC ob tem opozarja na porast prodaje singlov, ki pa jih večina kupi v pretočni obliki. Ta način je postal prevladujoč in predstavlja kar 83 odstotkov vse prodaje. Lani je bilo v Veliki Britaniji pretočenih kar 147 milijard skladb.